Platform voor de interieurbouwbranche
De DecoLounge in de nieuwe showroom.

Nuchter Noord-Hollands in combinatie met stijlvol Italiaans

Opening nieuw hoofdkantoor met showroom in Westzaan

Eind september opende DecoLegno aan het Rak in Westzaan haar nieuwe hoofdkantoor met schitterende showroom. Het plan voor de nieuwbouw van een eigen grotere locatie lag er al voor de coronapandemie en uiteindelijk werd de keuze gemaakt om de bouw daadwerkelijk door te zetten. Het interieurontwerp werd verzorgd door STUDIOJEROENDEJONG. Saskia ten Cate (communicatiemanager van DecoLegno) maakte aan de hand van dat ontwerp de sfeerconcepten voor alle ruimtes. Samen met bouwpartners NUNC Architecten, Hecon, B22, en Studio Rublek kwam het uitdagende ontwerp tot leven.

Het nieuwe pand van DecoLegno in Westzaan.

STUDIOJEROENDEJONG kreeg de vraag om de esthetische wensen in combinatie met de commerciële belangen van DecoLegno te vertalen naar een interieurontwerp. “Het belangrijkste in het ontwerp, was het goed rangschikken van de volumes”, vertelt Jeroen. “Alle elementen in de kantoren en de showroom moesten goed op elkaar aansluiten en in elkaar passen. Het pand werd casco opgeleverd, wat een grote uitdaging was omdat alle techniek er ook nog in moest. Als een soort waakhond hebben we het concept in de gaten gehouden tijdens de bouw. We waren eigenlijk nog aan het ontwerpen, terwijl we al aan het bouwen waren. Dat was een hele grote uitdaging, maar met het positieve projectteam van DecoLegno is dat meer dan goed gelukt. Voor mij is het belangrijkste kenmerk van het eindresultaat dat je je senang voelt in de showroom, dat het klopt en dat alles op elkaar aansluit.”

De stalenservice in de nieuwe showroom. (Beeld: Jeffrey de Bie)

Nuchter Noord-Hollands met Stijlvol Italiaans

Saskia ten Cate ontwikkelde vanuit het interieurontwerp de sfeerconcepten voor de verschillende ruimtes in het nieuwe pand. Saskia: “Het nieuwe hoofdkantoor van DecoLegno moest vooral een plek worden voor ontmoetingen. Een plek voor co-creatie en samenwerking én een plek voor creativiteit voor onze collega’s en klanten.” Alle ruimtes in het pand hebben een aparte sfeer. Saskia liet zich inspireren door de nuchtere Noord-Hollandse cultuur van DecoLegno gecombineerd met het stijlvolle Italiaanse design gevoel van Cleaf. In alle maatwerkmeubels kun je de collectie decoratief plaatmateriaal terugzien. “De reactie van mijn collega’s en onze bezoekers sterkt mij in het gevoel dat we een beleving hebben neergezet die klopt”, aldus Saskia.

De collectie Cleaf, HPL Specials en Durasein® op groot formaat.

Zie, voel en beleef het zelf

Het totaalplaatje van de showroom omarmt je. Het inspireert, faciliteert en activeert de ontwerper, verwerker en de eindklant. De hele collectie decoratief plaatmateriaal (Cleaf & HPL Specials) en solid surface (Durasein®) is er op grote panelen te bewonderen zodat je de beste indruk krijgt van het decor en de structuren. Handig om te weten: interieurbouwers kunnen hun klant doorverwijzen naar de showroom van DecoLegno. Een team van interieurprofessionals staat 6 dagen per week – op afspraak – klaar om te adviseren in het beste plaatmateriaal voor maatwerk interieuroplossingen. Zo kan de interieurbouwer zich blijven focussen op het maken van de mooiste interieurs.

De receptiebalie in het nieuwe pand.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je al een concrete aanvraag? Maak een afspraak via de planner op onze website. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.