01:31
22-07-2015

Noviteiten: om thuis te werken en om op het werk een thuis te ontwikkelen

Ook deze editie van Interzum was op alle fronten wederom een groot succes. Niet alleen vonden veel Nederlandse bezoekers hun weg naar het beursgebouw in Keulen, maar ook presenteerden diverse bedrijven uit eigen land hun nieuwste ontwikkelingen en producten tijdens deze internationale vakbeurs.

Traditiegetrouw koos ook Häfele ervoor om tijdens Interzum een aantal noviteiten te presenteren. Deze keer stonden het LED verlichtingsprogramma Loox en de eigen Sound Systems centraal. Volgens Michel Mulder van Häfele een bewuste keuze. “Op onze stand stonden wonen en werken centraal. Steeds meer mensen werken van huis uit, maar aan de andere kant zijn er ook meer en meer werknemers die ervoor kiezen om hun werkplek te personaliseren. Met andere woorden: ze willen zich ook daar thuis voelen en creëren een leefomgeving. Voor beide aspecten was bij ons tijdens Interzum voldoende aandacht.”
Mulder constateerde dat nog meer landgenoten dan voorheen de weg naar Interzum gevonden hadden. “Dat is absoluut een ontwikkeling die wij toejuichen. Ook het totale bezoekersaantal was wederom hoger dan twee jaar geleden. Zo kunnen wij een nog groter publiek bekend maken met de meerwaarde van onze producten. Een deel van onze stand was dan ook interactief. Er was onder andere een compleet ingerichte kantoorruimte plus woonkamer zichtbaar. Dat bood ons de uitgelezen kans om te laten zien wat je met goed beslag kunt doen, maar ook wat de meerwaarde van andere producten zoals Loox en Sound Systems is.”
Elke werkplek en elke woonruimte is anders. Dit vraagt dan ook om maatwerk als het om licht gaat. Licht is tenslotte een puur persoonlijke ervaring. Het uitgebreide LED-verlichtingsprogramma voor meubels en interieur omvat drie prestatiesystemen: 12 en 24 volt en 350 mA. De gestandaardiseerde Plug-and-Play schakelaars passen op elke Loox voeding of het nou 12 V, 24 V of 350 mA is. Het kleur gecodeerde stekkersysteem maakt verlichting in meubels voor iedereen toegankelijk en creëren zodoende de vierde dimensie van meubels. De nieuwe uitbreidingen van het Loox programma zorgen voor een oplossing of het nou om eenvoudige of complexe verlichtingsvraagstukken gaat. Voor velen was het bezoek aan de stand een eyeopener om anders naar licht te kijken.
Behalve het uitgebreide LED-verlichtings­programma presenteerde Häfele tevens de eigen Sound Systems 105 en 420. Deze nieuwe systemen bestaan uit een Bluetooth-ontvanger en tot vier exciters die onzichtbaar in het meubel geplaatst kunnen worden en het oppervlak van het materiaal laten trillen, om zodoende als luidspreker te fungeren. Met behulp van de muziek op de eigen smartphone, tablet of notebook kan elk meubel eenvoudig in een volledig entertainment centre veranderen.
Häfele heeft er voor gezorgd dat deze Sound Systems eenvoudig zijn in te bouwen zodat het op zowel de woon- als werkplek nog aangenamer toeven is. Het bewijs was tijdens Interzum hoorbaar.

Tekst: Rob Buchholz

Binnenwerk partners