Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe vlag, vertrouwde bemanning
Sanne en Thijs maken het bedrijf toekomstbestendig.

Nieuwe vlag, vertrouwde bemanning

Op 1 januari van dit jaar is Tijhuis Houtbewerkingsmachines BV van eigenaar gewisseld. Wie denkt dat daarmee de ziel uit het familiebedrijf is, heeft het mis. Het bedrijf blijft namelijk binnen de familie. Thijs Schoolkate mag zich samen met Sanne Schoolkate-Tijhuis nu eigenaar noemen. Sanne is de dochter van Egbert Tijhuis en Thijs werkt al meer dan 6 jaar bij de leverancier van houtbewerkingsmachines.

Automatiseren en digitaliseren

Thijs ziet door de overname tal van mogelijkheden om Tijhuis Houtbewerkingsmachines een boost te geven. “We maken het bedrijf toekomstbestendig. De op stapel staande veranderingen hebben vooral betrekking op het doorvoeren van meer automatisering en het maken van een digitaliseringsslag. Het liep hier al op rolletjes, maar er valt altijd te winnen aan de kant van efficiëntie”, legt hij uit.

Straks worden de machines voorzien van touchpanels voor de bediening en zullen we iedereen die dat wenst scholing geven, bij de machine zelf.

Het grote voordeel voor de interne organisatie is dat productieprocessen nog verder gestroomlijnd worden. “Dat moet ook bij gaan dragen aan een stuk bedrijfsoptimalisatie bij onze klanten. We implementeren de Internet of Things oplossingen, we werken in de Cloud en we zorgen voor een grotere onderlinge connectiviteit”, somt Thijs op. “Ons programma aan merken blijft hetzelfde, daar maken we ons sterk voor. ‘Never change a winning team’, luidt het spreekwoord tenslotte.”

Langzamerhand afscheid nemen van de analoge wereld

Voor de klant betekent de automatiserings- en digitaliseringsslag ook een enorme omslag. “We laten langzamerhand de analoge wereld achter ons. Straks worden de machines voorzien van touchpanels voor de bediening en zullen we iedereen die dat wenst scholing geven, bij de machine zelf. Dat gebeurt allemaal aan de voorkant van het proces, aan de achterkant van het proces wordt echter ook steeds meer mogelijk. Denk aan softwareoplossingen voor 3D-tekenen bijvoorbeeld.”

Bescheiden groeien met grote impact

Gevraagd waar Thijs en Sanne hun bedrijf over 5 jaar graag zouden zien staan, antwoordt Thijs nuchter: “We werken nu met 11 personen in totaliteit. Dat is mooi en we hebben geen ambities om nog meer personeel aan te nemen of qua aantallen in omzet explosief te groeien. Wat we voor ogen hebben is een mooie, gebalanceerde groei, maar beter dan ooit gestructureerd, in een geoptimaliseerde omgeving. Niet qua omzet, maar qua werkwijze willen we graag op een hoger niveau komen.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.