Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe moderne CNC-machine is de baas op de vierkante meter
Zeker de speciale wijze van frezen was voor ons belangrijk.

Nieuwe moderne CNC-machine is de baas op de vierkante meter

Mogelijk om aan vier zijden te bewerken

De Creator 950 van Felder is een CNC-machine die vaak gekozen wordt door relatief kleinschalige werkplaatsen. Het is een compacte uitvoering van de meer uitgebreide versie: de CNC met consoles.

Dat ondervonden ook Erik van den Bosch en Jan van den Brink van Elusso BV, een samenwerkingsverband tussen Van den Bosch Interieurs en Interieur JAN. Beide bedrijven werken al langer samen en besloten een jaar geleden de handen definitief in één te slaan. Met als gevolg: meer opdrachten en dus de keuze voor een nieuwe, moderne CNC-machine. 

De Creator 950 is een CNC-machine die het mogelijk maakt om aan vier zijden te bewerken en te frezen.

Reden voor aanschaf

“Wij verzorgen alle vormen van interieurwerk en maken alles op maat”, aldus Van den Bosch. “Vooral particulieren, maar soms gaat het ook om opdrachten voor bedrijven.” De reden voor aanschaf van een nieuwe machine was zowel vernieuwing als uitbreiding. Zoals gezegd werkten beide partijen al geruime tijd samen, maar de definitieve samenvoeging vroeg om een upgrade van het machinepark. Na een bezoek aan HoutPro+ in november 2022 was al snel duidelijk dat de keuze op het Nederlandse filiaal van de Felder Group, Van Schoonhoven te Barneveld, zou vallen. “We hadden al diverse Felder machines in gebruik, de service was altijd prima en ook het contact op de beurs verliep het uitstekend. Bovendien was een type machine dat wij voor ogen hadden op de stand te bewonderen. Een stand alone CNC-machine en ideaal voor een relatief kleine werkplaats zoals in onze situatie.”

Verder kijken bij andere aanbieders was volgens Van den Bosch niet nodig. Het was niet alleen de keuze voor de machine, maar ook de prettige samenwerking uit het verleden met Van Schoonhoven die mede doorslaggevend was. “Bovendien reageren ze snel bij vragen of een eventuele storing en zijn bekend met onze werkwijze.”

Grote mogelijkheden

De Creator 950 is een CNC-machine die het onder andere mogelijk maakt om aan vier zijden te bewerken en te frezen. Tevens is deze voorzien van een gereedschapswisselaar en kan bewerkingen uitvoeren met interieurstukken met een breedte tot 950 millimeter en oneindige lengte. Kortom: een kleine machine met grote mogelijkheden. Dit model is voorzien van een moderne CNC-technologie en is relatief eenvoudig met individuele uitrustingen aan specifieke vereisten aan te passen.

PaletteCAD

Welke wensen waren er vanuit het team van Elusso Interieurs? “Zeker de speciale wijze van frezen was voor ons belangrijk”, verklaart Van den Bosch. “Denk aan het zelfstandig plaatsen van beslag en verbinders. Bovendien is het mogelijk de Creator 950 aan te sturen met de software van PaletteCAD, een ontwerpprogramma speciaal voor CNC-machines. Het gaat namelijk om een proces waarbij nauwkeurig werken een vereiste is.”

Gebruiksklaar

Het team van Elusso koos voor de machine die tijdens HoutPro+ te zien was. Van Schoonhoven kon deze snel leveren. “Zij hebben de machine gebruiksklaar gemaakt, bij ons gemonteerd en voor bijbehorende trainingen gezorgd. Ook PaletteCAD deed een tweedaagse introductiecursus. Op de eerste dag dat wij de CNC-machine in gebruik namen heeft een monteur van Felder nog met ons meegekeken om advies te geven en indien nodig instellingen aan te passen.”

Ook na de introductie blijft het team van Van Schoonhoven meekijken en bieden zij de mogelijkheid om eventuele problemen op afstand op te lossen. Van den Bosch is content. “Wij kunnen sneller en nauwkeuriger werken. Maar ook eenvoudiger frezen. Het zorgt bovendien voor tijdwinst en is dus op termijn ook financieel voordeliger.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.