Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe mobiele tafelcirkelzaag maakt zagen op locatie nog comfortabeler

Nieuwe mobiele tafelcirkelzaag maakt zagen op locatie nog comfortabeler

Een tafelcirkelzaag die je overal mee naar toe kunt nemen en op iedere locatie kunt inzetten… Dat is toch de droom van iedereen die graag een perfecte zaagsnede wil, ongeacht waar men zich op dat moment bevindt? Metabo maakt het weer waar, met de TS 254 M, de compacte, sterke tafelcirkelzaag die zich overal mee naartoe laat nemen.

Productmanager Leonard Sautter zegt: “De TS 254 M is compact en kan met de ingebouwde grepen zowel met één als met twee handen worden gedragen. Daarmee is hij bijzonder geschikt voor zaagwerkzaamheden op de bouwplaats en in de interieurbouw.“

Het compacte ontwerp doet daarbij niets af aan de kracht van deze transportvriendelijke tafelcirkelzaag. “Hij beschikt dan ook over alle functies die een goede tafelcirkelzaag nodig heeft”, aldus Sautter.

De compacte tafelcirkelzaag is bijzonder geschikt voor zaagwerkzaamheden op de bouwplaats en in de interieurbouw.

 

Louter goede eigenschappen

Alle losse onderdelen kunnen in de machine opgeborgen worden en zijn dus altijd bij de hand. Het robuuste onderstel zorgt voor stabiliteit en oneffenheden in de ondergrond kunnen uitgevlakt worden met de stelpootjes. De zaaghoogte van de TS 254 M is traploos instelbaar. De nieuwe tafelcirkelzaag is duurzaam: zowel motor als aandrijving worden beschermd door de overspanningsbeveiliging en zachtaanloop.

Met een zaagblad-diameter van 254 mm heeft de TS 254 M een solide zaaghoogte voor uiteenlopende, dagelijks voorkomende werkzaamheden in de houtbewerking en vooral de interieurbouw.

 

“Bij Metabo staat echter vooral de veiligheid van de gebruiker centraal”, aldus Sautter.  “Daarom hebben we ook de TS 254 M voorzien van heel veel veiligheidsrelevante functies. Zodra de machine wordt uitgeschakeld, stopt de snelle rem het zaagblad binnen drie seconden. De herstartbeveiliging voorkomt een ongeoorloofde start, bijvoorbeeld na stroomuitval. Met een zaagblad-diameter van 254 mm heeft de TS 254 M een solide zaaghoogte voor uiteenlopende, dagelijks voorkomende werkzaamheden in de houtbewerking en vooral de interieurbouw. Zo kunnen er met de TS 254 M versteksnedes, langssnedes of afkortsnedes worden gemaakt. Met het zonder gereedschap verzinkbare spouwmes kunnen bovendien groeven worden gezaagd. Het zaagblad kan dankzij een spindelvergrendeling snel en gemakkelijk worden verwisseld.”

De TS 254 M is compact en kan met de ingebouwde grepen zowel met één als met twee handen worden gedragen.

 

Nauwkeurig werken

De gebruiker kan de hellingshoek van het zaagblad exact instellen met het draaiwiel, waardoor verdekte zaagsnedes van plus en minus 1,5° met de machine mogelijk zijn. Om er vervolgens voor te zorgen dat er letterlijk niets scheef gaat, stelt de veergelagerde terugzetautomaat de hellingshoek weer terug op nul tot 45°.

De parallelgeleider van de TS 254 M heeft een maximale afstand van 520 mm tot het zaagblad en blijft dankzij de dubbele klem en snelbevestiging altijd stevig op zijn plaats. Een extra fijninstelling zorgt ervoor dat op de millimeter nauwkeurig kan worden gewerkt. Parallelle of haakse snede: dankzij de geïntegreerde tafelverbreding en -verlenging, blijven zelfs grote werkstukken goed liggen.

Tot de standaardlevering van de TS 254 M behoort een hardmetalen zaagblad van Metabo met 40 tanden, een parallelgeleider, een haakse geleider, een tafelverlenging en -verbreding evenals een schuifstok. Het inklapbare onderstel TSU is los verkrijgbaar en wordt met slechts vier snelbouten gemonteerd. In de zomer van 2020 brengt Metabo bovendien een aanvoerslede voor een bijzonder nauwkeurige geleiding op de markt.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.