01:07
19-07-2015

Nieuwe functies voor veelzijdige toepassingen

Het belang om meubels op juiste wijze te sluiten, wordt soms nog onderschat. De huidige technieken en ontwikkelingen zorgen er echter voor dat het op correcte wijze sluiten van meubilair in keukens of andere woon- en leefruimtes met steeds meer comfort en veiligheid verloopt.

Zo heeft Hettich het Sensys-programma uitgebreid met nieuwe functies en biedt hierdoor aantrekkelijke toepassingsmogelijkheden en mogelijkheden voor een aantrekkelijke, rendabele differentiatie.

Sensys met geïntegreerde demping
Het Sensys scharnier scoort met name met de gedempte, automatische sluiting van de meubeldeur over een buitengewoon grote aantrekkingshoek van 35 graden. De betrouwbare sluiting van meubeldeuren vanuit de pols en de gelijkmatig zachte sluitingsbeweging wordt in het temperatuurbereik van +5°C tot +40°C gegarandeerd en is uniek op de markt.

Sensys groothoekscharnier
Dankzij de openingshoek van 165 graden laat het Sensys groothoekscharnier meubeldeuren ver open gaan, maar ook gelijkmatig en stil sluiten. Binnenladen zijn zonder afstandsprofielen te plaatsen, doordat zij niet inspringen. Tevens zijn de vingers in iedere stand van de deur beschermd. Het Sensys groothoekscharnier werd onderscheiden met de iF Product Design Award 2014 en de Red Dot Award ‘Product Design 2014’.

Sensys scharnier voor dikke deuren
Het bijzondere bewegingsverloop bij profieldeuren en erg dikke deuren stelt scharnieren voor een uitdaging. Zelfs extreem dikke meubeldeuren sluiten met Sensys gelijkmatig, zacht en stil, zodat met het nieuwe Sensys scharnier voor deze dikke deuren aan de trend naar smalle voegen en dikke deuren kan worden voldaan. Dit speciale Sensys scharnier werd onderscheiden met de iF Product Design Award 2014.

Sensys zonder demping
Sensys heeft zeer goede dempingseigenschappen bij grote, zware en bij kleine, lichte deuren. Voor een grotere differentiatie van meubelprogramma’s bij een identiek scharnieruiterlijk wordt bovendien de Sensys-variant zonder demping aangeboden.

Sensys zonder automatische sluiting
Voor de ‘Push to open’-functie bij greeploze fronten is er het Sensys scharnier zonder automatische sluiting. Sensys overtuigt ook door zijn elegante design: het scharnier vormt in verbinding met de montageplaat een harmonieuze eenheid. Een fraai gevormde afdekkap verbergt de bevestigingsschroeven bij de scharnierpot en de ontgrendelingstoets voor de demontage is van voren niet zichtbaar.

Tekst: Rob Buchholz

Binnenwerk partners