Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe demonteerbare meubelverbinder met flexibele positioneerpennen
Deze verbinder is ideaal voor hoek- en tussenwandverbindingen, voor de montage van tussenplanken, scheidingswanden en rugwanden of de realisatie van niskasten en meubilair met een verstek van 90°.

Nieuwe demonteerbare meubelverbinder met flexibele positioneerpennen

Zo maakt het P-System van Lamello het leven van de meubel- en interieurbouwer al jaren gemakkelijker en zorgt deze oplossing voor een aanzienlijke tijdbesparing bij de montage. Vandaag introduceert de specialist een nieuwe demonteerbare meubelverbinder met flexibele positioneerpennen: de Clamex P-14 Flexus.

Tekst: Johan Debaere   Beeld: Lamello

De uitvinding van het bekende houten Lamello-verbindingsplaatje betekende indertijd een grote verandering in de wereld van de schrijnwerkers. Die ovalen plaatjes maakten het mogelijk om op een eenvoudige manier kasten te maken zonder zichtbare verbinding. Vandaag wordt meestal gewerkt met kunststof verbinders, maar de naam Lamello staat nog steeds synoniem voor innovatieve systeemoplossingen. Ze worden wereldwijd gebruikt door al wie hout bewerkt: schrijnwerkers, keukenbouwers, interieurbouwers, winkelinrichters, meubelmakers, …. 

Precisieverbindingssysteem P-System 

Het innovatieve P-System, een precisieverbinder vervaardigd uit glasvezelversterkt kunststof, garandeert een perfect passende verankering, zelfs zonder lijm of schroeven. Dit P-System is gebaseerd op een groef met achtersnede, waarin verbinders met verschillende functies geschoven en sluitend verankerd kunnen worden. 

Er zijn twee mogelijkheden om de P-System-groef te maken: manueel met de Zeta P2-groeffreesmachine of met CNC-technologie. 

De bijhorende verbinders zijn de Tenso P-10/14, de Divario P-18 en de Clamex P-10/P-14 (CNC). “Het zelfspannende verbindingsbeslag Tenso P wordt gekenmerkt door een unieke spankracht, waardoor werkstukken zonder lijmklemmen of persen vastgelijmd kunnen worden. Deze verbinder kan met of zonder voorspanclip gebruikt worden”, legt Marc Demares, zaakvoerder bij Lamello België, uit. 

“De Divario P is een zelfspannende, onzichtbare en inschuifbare verbinder, waarmee een uittrekbare plank of een scheidingswand met mooi gesloten voegen in een reeds gemonteerde kast geschoven kan worden. Dankzij deze verbinder krijgt de gebruiker meer vormgevingsvrijheid, zonder aan stabiliteit in te boeten.”

De nieuwe demonteerbare Clamex P-14 Flexus wordt via een hendel verbonden en valt op door zijn beweegbare positioneerpennen. (Beeld: Marino Beleffi)

Nieuwe verbinder Clamex P-14 Flexus

De Clamex P met zwenkbare vergrendeling is ideaal voor demonteerbare meubels. Twee geïntegreerde geleidepennen zorgen voor wringvastheid en maken extra positioneringselementen, zoals pluggen overbodig. Vorig jaar introduceerde Lamello nog de Clamex P-14 CNC, die via een hendel verbonden wordt en de verbindingshelften al tijdens de montage uitlijnt. Vandaag presenteert de specialist de Clamex P14 Flexus, vervaardigd uit glasvezelversterkt kunststof, die ook via een verdraaibare hendel in zink verbonden wordt. Deze nieuwe verbinder is compatibel met alle Clamex P-verbindingshelften (P-14/P-10/P-10 Medius) zonder hendel en valt op door zijn flexibele positioneerpennen. 

“Deze beweegbare pennen zorgen ervoor dat er bij het verbinden geen uitstekende elementen zijn. Bovendien kunnen werkstukken dankzij deze innovatieve oplossing later in bestaande elementen gemonteerd worden, wat de opbouwvolgorde gevoelig vereenvoudigt”, licht Demares toe. 

“De beweegbare positioneerpennen functioneren ook als bevestigingselement. Vaste legborden of verticale scheidingen worden dan ook al op hun plaats gehouden vooraleer de onderdelen met een inbussleutel aangespannen worden. Ze lopen aan beide kanten schuin af, waardoor een werkstuk ook weer gedemonteerd kan worden. Aangezien deze pennen perfect in het tegenstuk spannen, kunnen ook elementen met een verstek van 90° eenvoudig gemonteerd worden.” 

De Clamex P-14 Flexus is een ideale oplossing voor hoek- en tussenwandverbindingen bij meubelen, maar ook voor de montage van tussenplanken, scheidingswanden en rugwanden of de realisatie van niskasten en gesloten kubussen in verstek of ander meubilair met een verstek van 90°.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.