Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe demonteerbare meubelverbinder met flexibele positioneerpennen valt in de prijzen
Deze verbinder is ideaal voor hoek- en tussenwandverbindingen, voor de montage van tussenplanken, scheidingswanden en rugwanden en voor de realisatie van niskasten en meubilair met een verstek van 90°.

Nieuwe demonteerbare meubelverbinder met flexibele positioneerpennen valt in de prijzen

Deze nieuwe demonteerbare meubelverbinder met flexibele positioneerpennen behoort tot het P-System van Lamello, dat het leven van de meubel- en interieurbouwer al jaren gemakkelijker maakt en zorgt voor een aanzienlijke tijdbesparing bij de montage. De uitvinder van de originele houten lamel werd trouwens ook bekroond met de ‘Best of the Best’-award.

Vandaag wordt meestal gewerkt met kunststof verbinders, maar de naam Lamello staat nog steeds synoniem voor innovatieve systeemoplossingen. Ze worden wereldwijd gebruikt door wie hout bewerkt: schrijnwerkers, keukenbouwers, interieurbouwers, winkelinrichters, meubelmakers, …. 

“Ons P-System, een precisieverbinder vervaardigd uit glasvezelversterkt kunststof, garandeert een perfect passende verankering, zelfs zonder lijm of schroeven. Deze oplossing is gebaseerd op een groef met achtersnede, waarin verbinders met verschillende functies geschoven en sluitend verankerd kunnen worden. De bijhorende verbinders zijn de Tenso P-10/14, de Divario P-18 en de Clamex P-10/P-14 (CNC)”, vertelt Marc Demares, zaakvoerder bij Lamello België. 

“De zelfspannende verbinder Tenso P wordt gekenmerkt door een unieke spankracht, waardoor werkstukken zonder lijmklemmen of persen vastgelijmd kunnen worden. Deze verbinder kan met of zonder voorspanclip gebruikt worden. De Divario P daarentegen is een zelfspannende, onzichtbare en inschuifbare verbinder, waarmee een uittrekbare plank of een scheidingswand met mooi gesloten voegen in een reeds gemonteerde kast geschoven kan worden. Dankzij deze verbinder krijgt de gebruiker meer vormgevingsvrijheid, zonder aan stabiliteit in te boeten. De Clamex P met zwenkbare vergrendeling is ideaal voor het maken van demonteerbare meubels. Twee geïntegreerde geleidepennen zorgen voor wringvastheid en maken extra positioneringselementen, zoals pluggen overbodig.”

De nieuwe demonteerbare Clamex P-14 Flexus kreeg de begeerde Interzum Award 2021 ‘Intelligent Material & Design’. (Beeld: Marino Beleffi)

Clamex P-14 Flexus

Onlangs presenteerde Lamello de Clamex P14 Flexus, vervaardigd uit glasvezelversterkt kunststof, die via een verdraaibare hendel verbonden wordt. Deze nieuwe verbinder is compatibel met alle Clamex P-verbindingshelften (P-14/P-10/P-10 Medius – zonder hendel) en valt op door zijn flexibele positioneerpennen. “Deze beweegbare pennen zorgen ervoor dat er bij het verbinden geen uitstekende elementen zijn. Bovendien kunnen werkstukken dankzij deze innovatieve oplossing later in bestaande elementen gemonteerd worden, wat de opbouwvolgorde gevoelig vereenvoudigt”, licht Demares toe. 

“De beweegbare positioneerpennen functioneren ook als bevestigingselement. Vaste legborden of verticale scheidingen worden dan ook al op hun plaats gehouden vooraleer de onderdelen met een inbussleutel aangespannen worden. Ze lopen aan beide kanten schuin af, waardoor een werkstuk ook weer gedemonteerd kan worden. Aangezien deze pennen perfect in het tegenstuk spannen, kunnen ook elementen met een verstek van 90° eenvoudig gemonteerd worden.” 

De Clamex P-14 Flexus is een ideale oplossing voor hoek- en tussenwandverbindingen bij meubelen. Deze Flexus wordt vooral gebruikt bij de montage van tussenplanken, scheidingswanden en rugwanden en voor de realisatie van niskasten en gesloten kubussen in verstek of ander meubilair met een verstek van 90°.

In de prijzen

Eén van de hoogtepunten op Interzum is traditioneel de uitreiking van de prestigieuze design awards. De toekenning van die prijzen hangt af van verschillende criteria, zoals innovatieve kracht, functionaliteit, design, duurzaamheid, digitalisering en materiaalkwaliteit. 

“Uit alle inzendingen selecteert een gerenommeerde jury de genomineerden die dan kans maken om finaal een award te winnen. Onze nieuwe P-System verbinder Clamex P14 Flexus kreeg uiteindelijk de begeerde Interzum Award 2021 ‘Intelligent Material & Design’”, sluit Marc Demares af. 

“Bovenop deze onderscheiding ontvingen we als firma na 2013 en 2015 ook voor de derde keer de ‘Best of the Best’-award.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.