CT-voorafscheider
00:58
22-10-2018

De nieuwe CT-voorafscheider met cycloontechnologie van Festool

Efficiënt, eenvoudig en betrouwbaar

Grote hoeveelheden stof en spanen vormen vanaf nu geen enkel probleem meer. Niet voor het standaardfilter en niet voor de zuigkracht. Want de CT-VA voorafscheider onderschept tot wel 95 procent van het stof voordat het de stofzuiger bereikt. Dit ontlast het standaardfilter en garandeert een constante hoge zuigkracht.

Krachtig
Door de cycloontechnologie scheidt en verzamelt de nieuwe CT-voorafscheider een groot deel van de grove en fijne stofdeeltjes voordat ze zelfs maar in de stofzuiger terechtkomen. Door de toepassing van een speciale cycloontechnologie is het ons gelukt om een zo compact mogelijke constructie met een hoog afscheidingspercentage te combineren. De opgezogen lucht vol stof wordt in de cycloon in een spiraalvormige beweging omgezet. Daardoor botsen de stofdeeltjes tegen de wand van de cycloon en vallen onder invloed van de zwaartekracht in het opvangreservoir van de CT-voorafscheider“, legt Danny Huijzer uit. Daardoor kan tot 80 procent van de minerale stofdeeltjes en tot 95 procent van de grove stofdeeltjes zoals zaagsel afgescheiden en in het opvangreservoir verzameld worden voordat ze zelfs maar in de stofzuiger terechtkomen. Zo wordt het standaardfilter van de stofzuiger ontlast en zorgt voor een constant hoge afzuigcapaciteit. De CT-voorafscheider is goedgekeurd voor de stofklassen L en M.

CT-voorafscheider

Comfortabel
De opvangreservoirs kunnen gemakkelijk en veilig getransporteerd worden dankzij stapelbare opvangreservoirs met compacte afmetingen en robuuste constructie. Door de modulaire constructie kunnen afzonderlijke onderdelen eenvoudig gereinigd worden. Omdat de vulcapaciteit makkelijk te zien is, biedt Festool hiervoor transparante opvangreservoirs en wegwerpstofzakken aan.

Perfect in systeem
Alle Festool stofzuigers CT 26/36/48 kunnen met de nieuwe CT-voorafscheider uitgebreid en via het T-LOC systeem met elkaar verbonden worden. Door een extra stopcontact te plaatsen kan de afzuigslang plug-it of een elektrisch gereedschap aangesloten worden.

Meer informatie bij uw Festool dealer of op www.festool.nl

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Binnenwerk partners

Zwarte aluminium kaderdeurenCAPILASIL®