Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe compacte 12 Volt machines met maximale power

Nieuwe compacte 12 Volt machines met maximale power

Hoe haal je maximale prestaties uit compacte, snoerloze machines?  Metabo weet daar wel raad mee. Haar nieuwe 12 Volt machines worden geleverd met de kleinste en lichtste 12 Volt accupack op de markt met een capaciteit van 4,0 Ah, met een verbluffende power.

Enno Riemersma, Brand Manager bij Metabo, legt uit: “De machines in de BL varianten zijn in hun totaliteit aanzienlijk krachtiger en robuuster geworden, dankzij de verbeterde cel technologie en de brushless motoren. Door de slanke greep liggen de machines bijzonder goed in de hand. De accupack zit bij deze nieuwe 12 Volt machines aan de onderkant, in plaats van in de handgreep, zoals bij de voorgangers.”

Eenvoudige hantering door betere balans
Door het plaatsen van de accupack aan de onderzijde, hebben de machines een stevige basis. “Ze hebben een betere balans en staan stevig op het werkblad. Ook het opladen gaat eenvoudig, de nieuwe 12 Volt accupacks zijn compatibel met alle laders uit de 18 en 36 Volt series. Door de betere balans zijn de machines ook in het werk zeer licht hanteerbaar”, aldus Riemersma.

Snoerloze machines
Voor de Powermaxx SSD 12 BL is geen job te zwaar. Deze accu slagschroevendraaier is goed hanteerbaar.

Brushless motoren voor krachtige prestaties
Elke vakman heeft een compacte schroevendraaier nodig, binnen welk vakgebied dan ook. “De nieuwe accuboorschroefmachines zijn geschikt voor bijna alle boor- en schroefwerkzaamheden”, vervolgt Riemersma. “In de nieuwe Metabo-compactklasse zijn de PowerMaxx BS 12 BL, BS 12 Q BL en de accu klopboormachine SB 12 BL de eerste brushless machines. Uiteraard kunnen ze ook zonder brushless motoren geleverd worden, maar brushless motoren zijn duurzaam, krachtig en hebben maar weinig ruimte nodig. Met hun hoge koppel en toerental betekent dit dat de gebruiker er uiteindelijk langer en sneller mee kan werken.”

De beste ergonomie
De lange, slanke rubberen handgreep geeft de gebruiker van de nieuwe 12 Volt machines een maximale grip. Riemersma licht toe: “De korte constructie biedt ook mogelijkheden in beperkte ruimtes, zoals schakelkasten en wanneer er bovenhands gewerkt moet worden. De ingebouwde ledverlichting zorgt voor prima zicht op de werkplek.”

Snoerloze machines
Altijd licht op de juiste plek en het juiste tijdstip. De PowerMaxx ULA 12 LED lamp.

Meer vermogen en efficiency
De nieuwe accu-slagschroevendraaiers PowerMaxx SSD 12 BL en SSD 12 zijn niet alleen compact, maar ook zeer krachtig. Met name bij repeterend werk, het gebruik van grote schroeven of het losdraaien van metrische schroeven zijn deze slagschroevendraaiers een betere optie dan de conventionele machines. “Er is namelijk geen sprake van een terugslagmoment op de hand of op de pols”, verduidelijkt Riemersma. “Ook de schroefsnelheid van de slagschroevendraaier van slechts 144 mm is beter dan die van een schroefboormachine.”

Meer moois op 12 Volt
Binnen de groep van de nieuwe 12 Volt machines valt ook het accu-kitpistool KPA 12. “Deze heeft een aandrukkracht van meer dan 4.000 Newton. Dat zorgt voor een optimale materiaalverwerking, zelfs als er taaivloeibaar materiaal toegepast wordt. Het wisselen tussen worsten en patronen gebeurt snel en flexibel, zonder gereedschap.” Andere nieuwkomers op 12 Volt zijn de PowerMaxx ULA 12 LED lamp (210 Lumen) en de accu-power-adapter PowerMaxx PA 12 LED USB, voor het opladen van mobiele apparaten. Tot besluit zegt Riemersma: “De Metabo accu-bouwradio R 12-18 DAB+ BT die in december is geïntroduceerd, werkt ook op de nieuwe 12 Volt accupacks.” 

Tekst: Jan Mol  Beeld: Metabo
Uitgelichte afbeelding: 
De PowerMaxx BS 12 BL Q. De brushless motor maakt hem compact, duurzaam en krachtig.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.