Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe Broeinest Trainer Marcel van der Niet: ‘Ik word er blij van als mensen slimmer de deur uitgaan!’
Broeinest UTR is gevestigd in de Werkspoorfabriek in Utrecht.

Nieuwe Broeinest Trainer Marcel van der Niet: ‘Ik word er blij van als mensen slimmer de deur uitgaan!’

Maar met de komst van vaste trainer Marcel van der Niet is er een verdere impuls gegeven aan de kwaliteit en de inhoudelijkheid van alle trainingen, workshops en cursussen die worden aangeboden aan de interieurbouwers, -ontwerpers en -architecten. “Ons doel is helder”,  zegt Marcel.  “We worden er blij van als mensen na afloop slimmer de deur uitgaan.”

Marcel van der Niet, trainer bij Broeinest UTR.

Met name de Solid Surface trainingen genereren veel belangstelling, zo zegt de zichtbaar bevlogen Marcel. “Hoewel de dynamiek natuurlijk wel anders werd sinds de coronacrisis is losgebarsten, slagen we er nog steeds in om uiteraard in kleine groepen – maximaal 8 personen – de praktische inspiratie hier ter plekke over te brengen. De trainingen Solid Surface geven – zo is onze ervaring – verrassende inzichten in het materiaal. Dat is inspirerend om te zien want we merken dat er vooraf nog wel eens wat koud-materiaal-vrees is ten aanzien van Solid Surface. Onbekend maakt vaak ook onbemind. Als wij de bouwers, ontwerpers en architecten meer vertrouwen geven in het materiaal, dan zal men het dus ook vaker gaan gebruiken. Met alle navenante voordelen als bijvangst.”

Marcel legt uit dat de trainingen Solid Surface uit twee delen bestaat. “Als eerste behandel ik een stuk theorie. Want, als mensen het WAAROM beter begrijpen, dan is de stap naar het HOE ook makkelijker te maken. Dus, ik behandel in eerste instantie de oorsprong van de ontwikkeling van Solid Surface. Ik neem de voors en tegens mee in die presentaties. Maar… ik wil ook niet te lang aan het woord zijn. Het gaat immers om de praktijk, het grootste deel van deze training.”

De prachtige trainingsruimte in Utrecht.

Ruim opgezette werktafels

“De cursisten krijgen dan losse onderdelen Solid Surface waarmee ze praktisch aan onze ruim opgezette werktafels mee van start gaan. Daarmee leggen ze de basis, onder andere voor het nagenoeg naadloos verlijmen. Zo krijgen ze feeling met het lijmpistool, het materiaal en de verschillende lijmverbindingen. Daarna laten we de deelnemers de lijmresten wegschuren én nadat we nog een stukje theorie over de glansgraad en het schuurproces hebben uitgelegd, gaan ze van start met het op glans schuren van het materiaal. In de algehele interactie komen natuurlijk tips en tricks voorbij, die alle deelnemers de volgende dag al in de dagelijkse praktijk kunnen toepassen. Het eindresultaat na een dagdeel training: er is géén koud-materiaal-vrees meer.”

De feedback die we op de trainingen krijgen is eigenlijk louter positief, aldus Marcel. “De rode raad is dat de deelnemers ‘eindelijk  zien wat de échte mogelijkheden zijn van Solid Surface. En daarmee is het cirkeltje rond. De deelnemers gaan slimmer de deur uit, met meer materiaalkennis dan ooit en niet onbelangrijk: ze nemen volop inspiratie mee waar ze in al hun eigen werkzaamheden – voor hun eigen opdrachtgevers en projecten – mee verder kunnen.”

BROEINEST UTR zet regelmatig trainingen op de agenda, waar men zich voor kan aanmelden, maar het spreekt voor zich dat partijen in de markt ook apart trainingen kunnen reserveren of boeken voor eigen groepen. Kijk voor meer info op www.broeinest.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.