Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe accu-invalcirkelzaag biedt uiterst precieze en diepe zaagsnedes
Voor nauwkeurig en netjes werken: de 18 Volt accu-invalcirkelzaag KT 18 LTX 66 BL rust spelingvrij op de geleiderail. De meegeleverde stofzak vangt alle spanen moeiteloos op. (Beeld: Marcel Kraibuehler – Metabo)

Nieuwe accu-invalcirkelzaag biedt uiterst precieze en diepe zaagsnedes

Klinkt dat alles te mooi om waar te zijn? Niet bij Metabo. De koploper op het gebied van snoerloze powertools heeft weer een krachtig product toegevoegd aan het immer groeiende assortiment snoerloze machines.

Tekst: Jan Mol   Beeld: Metabo

Enno Riemersma, Brand Manager bij Metabo, vertelt er meer over: “Metabo kent de hoge eisen van haar klanten, zeker als het gaat om tafelcirkelzagen, het summum onder de cirkelzagen. Metabo heeft een krachtige, innovatieve zaag ontwikkeld, die aan de hoogste eisen voldoet die professionals op het gebied van nauwkeurigheid en netheid stellen aan hun apparatuur en werk.”

Mobiel en innovatie: in combinatie met de accu-alleszuiger ASR 36-18 BL 25 M SC hoeft de stofzuiger niet meer apart met de hand in- en uitgeschakeld te worden – dat doet het CordlessControl-systeem.

Nog meer mogelijkheden

De nieuwe 18 Volt accu-cirkelzaag KT 18 LTX 66 BL is een echte aanvulling op het uitgebreid assortiment elektrisch gereedschap van Metabo. Riemersma: “Het is de meest unieke accu-cirkelzaag op de markt met een zaagdiepte tot wel 66 millimeter – en dat bij dezelfde grootte als een normale cirkelzaag van 55 millimeter. De KT 18 LTX 66 BL is voorzien van de allernieuwste brushless-motor, waarmee hij het materiaal krachtig tegemoet treedt. De motor en de krachtige tweetraps overbrenging maken deze zaag bijzonder sterk en volhardend. Tegelijkertijd is hij zeer compact en heeft hij maar één accu-pack nodig. Met een LiHD-accu van 8.0 Ah zaagt hij meer dan 100 meter in spaanplaat van 19 mm dik.”

Geschikt voor verschillende materialen

Of het nu gaat om uitsparingen in aanrechtbladen, het zagen van platen bij verbouwingen of dilatatie- en schaduwvoegen: de nieuwe 18 Volt accu-invalcirkelzaag is ideaal voor professionals in de bouw en renovatie, zoals timmerlieden, vloerenleggers, maar ook heel geschikt voor standbouwers en winkelinrichters. 

“Het variabele toerental van de KT 18 LTX 66 BL kan snel met het stelwieltje worden ingesteld. Zo kan de machine voor verschillende materialen worden gebruikt”, schetst Riemersma.

De bevestiging op de geleiderail kan spelingvrij worden ingesteld. Daarbij is de zaag compatibel met het FS-geleiderailsysteem van Metabo en vele andere gangbare railsystemen op de markt. Riemersma: “Ook met de geleiderail zaagt de invalcirkelzaag moeiteloos werkstukken tot 60 mm dik. Op grote schaal kan de gebruiker de zaagdiepte op de millimeter nauwkeurig instellen. Omdat hij over een dubbele wijzer beschikt, kan de zaagdiepte zowel mét als zonder geleiderails worden afgelezen. De hoekinstelling heeft stops bij 0 en 45 graden. Voor exacte overgangen tussen de werkstukken kan het zwenkbereik tot -1 c.q. +46 graden worden uitgebreid.”

De 18 Volt accu-invalcirkelzaag KT 18 LTX 66 BL kan tot wel 66 mm diep zagen. Daarbij zaagt hij de verschillende materialen bijzonder krachtig en efficiënt – en dat met slechts één accu-pack.

Netjes werken als speerpunt bij de ontwikkeling

Niet alleen aan de absolute precisie, maar ook aan de netheid heeft Metabo bij de ontwikkeling van de zaag extra aandacht besteed: “De meegeleverde stofzak neemt het grootste deel van de spaanders op. Voor optimale netheid kan een stofzuiger worden aangesloten, bijvoorbeeld de nieuwe Metabo accu-alleszuiger ASR 36-18 BL 25 M SC. Dankzij het CordlessControl-systeem start deze automatische, zodra de zaag in gebruik wordt genomen. Apart met de hand in- en uitschakelen is dus niet meer nodig. Kan er zonder afzuiging worden gewerkt, dan kan de adapter voor de zuigslang naar wens gedraaid en vergrendeld worden.”

Cordless Alliance System

De 18 Volt accu-invalcirkelzaag is een aanvulling op het fabrikant-overkoepelende accusysteem Cordless Alliance System (CAS). De KT 18 LTX 66 BL is verkrijgbaar als set met naar keuze twee LiHD 8.0 Ah- of twee LiHD 5.5 Ah accu-packs in de nieuwe Metabo metaBOX-koffer. Inclusief de supersnellader ASC 145, waarmee een LiHD accu-pack van 8.0 Ah in slechts 60 minuten weer volledig is opgeladen. Voor beginners in het FS-geleiderailsysteem is de zaag tevens verkrijgbaar als set met de geleiderail FS 160.   

Technische gegevens:
18 Volt accu-invalcirkelzaag 
KT 18 LTX 66 BL
Max. zaagdiepte bij 90° 66 mm
Max. zaagdiepte bij 45° 43 mm
Zwenkbereik van/tot – 1/+ 46 °
Zaagblad-Ø x asgat 165 x 20 mm
Max. zaagsnelheid 43 m/s
Gewicht incl. accu 5,3 kg

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.