Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuwe 18 Volt accu-invalcirkelzaag presteert waar en wanneer je maar wilt
De bevestiging op de geleiderail kan spelingvrij worden ingesteld. (Beeld: Marcel Kraibuehler)

Nieuwe 18 Volt accu-invalcirkelzaag presteert waar en wanneer je maar wilt

Dat Metabo luistert naar de klant, is inmiddels bekend. Als geen ander weet het bedrijf waar professionals behoefte aan hebben en keer op keer verrast Metabo met nieuwe, innovatieve producten. Snoerloos, uiteraard. De onlangs aan het leveringsprogramma toegevoegde KT 18 LTX 66 BL accu-invalcirkelzaag is weer een fraai staaltje van vernieuwing.

“Een zeer welkome aanvulling aan het toch al zeer uitgebreide palet aan accu-gereedschappen”, vertelt Enno Riemersma, Brandmanager bij Metabo. “Deze zaag voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van nauwkeurigheid en netheid. Het is de meest unieke accu-cirkelzaag op de markt, met een zaagdiepte tot wel 66 mm, terwijl hij de grootte heeft van een normale cirkelzaag van 55 mm.”

De KT 18 LTX 66 BL is voorzien van de allernieuwste brushless-motor, waarmee hij het materiaal krachtig tegemoet treedt.

Brushless-motor en krachtige tweetraps overbrenging

De KT 18 LTX 66 BL is voorzien van de allernieuwste brushless-motor, waarmee hij het materiaal krachtig tegemoet treedt. De motor en de krachtige tweetraps overbrenging maken deze zaag bijzonder sterkt en volhardend. Riemersma: “Tegelijkertijd is hij zeer compact en heeft maar één accu-pack nodig. Met een LiHD-accu van 8.0 Ah zaagt hij meer dan 100 meter in spaanplaat van 19 mm dik.”

Geschikt voor verschillende materialen

Het maken van uitsparingen in aanrechtbladen, het zagen van platen bij verbouwingen of dilatatie- en schaduwvoegen… Voor de nieuwe 18 Volt accu-invalcirkelzaag is dat allemaal geen probleem. “Dat is ideaal voor professionals in de bouw en renovatie, zoals timmerlieden, vloerenleggers, maar ook heel geschikt voor standbouwers en winkelinrichters”, vervolgt Riemersma. “Het variabele toerental van de KT 18 LTX 66 BL kan snel met het stelwieltje worden ingesteld. Zo kan de machine voor verschillende materialen worden gebruikt.”

Het nieuwe toebehorenprogramma van Metabo biedt een ruime keuze aan passende zaagbladen met een diameter van 165 mm. De positie voor de zaagbladwissel kan direct door de gebruikers worden afgelezen op de schaal voor de zaagdiepte. Het zaagblad kan hier automatisch vergrendeld en dan snel en gemakkelijk verwisseld worden.

Spelingvrije bevestiging op de geleiderail

Voor alle materialen geldt dat de KT 18 LTX 66 BL altijd absoluut nauwkeurig en netjes zaagt. De bevestiging op de geleiderail kan spelingvrij worden ingesteld. Daarbij is hij compatibel met het FS-geleiderailsysteem van Metabo en vele andere gangbare railsystemen op de markt. “Ook mét geleiderail zaagt de invalcirkelzaag moeiteloos werkstukken tot 60 mm dik. Op de grote schaal kan de gebruiker de zaagdiepte op de millimeter nauwkeurig instellen. Omdat hij over een dubbele wijzer beschikt, kan de zaagdiepte zowel met als zonder geleiderails worden afgelezen. De hoekinstelling heeft stops bij 0 en 45 graden. Voor exacte overgangen tussen de werkstukken kan het zwenkbereik tot -1 c.q. +46 graden worden uitgebreid”, somt Riemersma op.

Schoon werken

Tot besluit zegt Riemersma: “De meegeleverde stofzak neemt het grootste deel van de spaanders op. Voor optimale netheid kan een stofzuiger worden aangesloten, bijvoorbeeld de nieuwe Metabo accu-alleszuiger ASR 36-18 BL 25 M SC. Dankzij het CordlessControl-systeem start deze automatisch, zodra de zaag in gebruik wordt genomen, apart met de hand in- en uitschakelen is niet meer nodig.”    ζ

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.