Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuw revolutionair systeem voor plaatverbindingen levert meer werkefficiency op

Nieuw revolutionair systeem voor plaatverbindingen levert meer werkefficiency op

‘Dit is een gamechanger…’

Vanaf 2020 is De Groot Bewerkingsmachines uit Rosmalen exclusief dealer voor de Benelux van de PEANUT® van Intelligent Fixings. Het intelligente verbindingssysteem maakt het mogelijk om sneller én goedkoper sterke plaatverbindingen voor meubels en kasten te maken zonder corpuspers, lijm of schroefmachine. Productspecialist Arjan Hannewijk legt uit: “Iedere plaatverwerker zal beamen dat er altijd extra tools nodig zijn om tot een goed geassembleerd product te komen. Wel, die tools zijn nu niet meer nodig.”

Dit nieuws is met name interessant voor o.a. de interieur-, meubel- en standbouwers. Het gaat nl. om slechts één CNC-freesbewerkingsproces dat razendsnel kan worden uitgevoerd. Daarna bevestigt de plaatverwerker de andere panelen heel nauwkeurig met één schuifbeweging. Bijkomend voordeel is dat het plaatmateriaal nog uit elkaar kan worden gehaald, dus plat kan worden verpakt. Uiteindelijk levert dit dus ook meer werk-efficiency op.

PEANUT® 1.

PEANUT® 1.

 

PEANUT® 1

De PEANUT® 1 is een in 2018 geïntroduceerde zelfklemmende, één-component connector. Vanaf het moment van introductie is deze bij veel interieurbouwers niet meer weg te denken uit de werkplaats. Met een rubberen hamer wordt deze vast in de plaat geslagen. Vervolgens kan deze heel gemakkelijk verbonden worden met een andere plaat. Het unieke en gepatenteerde design en materiaal zorgt ervoor dat de zelfklemmende connector een ijzersterke verbinding maakt. Bovendien is deze in acht veelvoorkomende kleuren beschikbaar.

PEANUT® 2.

PEANUT® 2.

 

PEANUT® 2

Met PEANUT® 2, een verborgen zelfklemmende connector, zorg je voor onzichtbare verbindingen. Dit is ideaal voor fronts van kasten. Na plaatsing verbindt de plaatverwerker de andere plaat met één beweging. Zo stelt deze verbinder de gebruiker in staat om een corpus samen te stellen zonder corpuspers, zonder lijm of zonder gereedschappen als schroefmachines. Met het gebruik van deze connector heb je uiteraard nog wel een stelmogelijkheid. Het eindresultaat is helder: je creëert een zeer sterke en precieze verbinding.

PEANUT® 2.

PEANUT® 2.

 

Arjan Hannewijk vertelt: “Neem nou eens – als voorbeeld –  het blind ophangen van ladefronten waarbij het stellen van het front nu nog steeds mogelijk is. Het grote voordeel van de Peanut is ook te zien in het productieproces; de slimme structuur van de verbinder laat het bijvoorbeeld toe om in een nestingproces tijd te besparen en maximale precisie bij het assemblageproces te realiseren. Kort gezegd vind ik de Peanut een heuse ‘gamechanger’ voor de markt.”

PEANUT® 1.

PEANUT® 1.

 

Gratis CNC-macro

De Peanuts zijn te gebruiken met plaatmateriaal als betonplex, MDF, hardhout, multiplex, OSB, spaanplaat en underlayment. Intelligent Fixings heeft voor de meest voorkomende merken CNC-machines gratis macro’s beschikbaar.

Deze zijn te downloaden via de website degroot.nl/peanuts.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.