Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuw platenaanbod gericht op een gezonder binnenklimaat en beter milieu

Nieuw platenaanbod gericht op een gezonder binnenklimaat en beter milieu

Voor wie als interieurbouwer het verschil wil maken met projecten gericht op een gezonder binnenklimaat én een betere wereld, heeft leverancier RET Interieur haar assortiment plaatmateriaal vernieuwd. Met ESB Eco, Vita Vuren en MDF Biosbased biedt zij de branche oplossingen om o.a. de formaldehyde emissie terug te dringen of zelfs te elimineren en meer gebruik te maken van natuurlijke en herwonnen materialen. Dit met het oog op de belangrijke thema’s duurzaamheid en circulariteit,  die een steeds grotere rol spelen binnen de interieurprojectenmarkt.

ESB staat voor Elka Strong Board; Dit is een product, dat lijkt op OSB met als verschil dat het gemaakt is van 100% nieuwe vuren houtsnippers (afvalhout zagerijen). Regulier OSB is veelal gemaakt van een mix van houtsoorten met veel grenen en bevat van nature meer hars en daardoor twee tot drie keer zoveel formaldehyde! Minder formaldehyde uitstoot betekent een gezondere luchtkwaliteit voor mens en dier. ESB Eco is een nieuwe variant in de markt en een duurzaam alternatief op spaanplaat P5 en OSB3. Niet alleen door de klimaat neutrale productie, maar ook door het meer dampopen karakter (constructies kunnen beter ademen).

Een andere bijzondere constructieplaat in dit rijtje is de nieuwe Vita 3 laags vuren plaat. Met een minimale VOS- en formaldehydewaarde onder 0,03 ppm (70% lager dan Europese norm) en een hogere stijfheid en buigsterkte (lengterichting) dan vuren underlayment past dit materiaal bij uitstek in het rijtje slimme oplossingen voor interieurprojecten waar een gezonder binnenklimaat wenselijk is.

Tot slot heeft RET Interieur in dit kader de populaire plaat MDF Biobased in haar voorraadassortiment opgenomen. Voor wie geen enkele toevoeging van formaldehyde (NAF) wenst dankzij het gebruik van volledig plantaardige lijm bij de productie van deze unieke plaat, gemaakt uit 100% herwonnen hout.   Een MDF plaat, die het hoofd biedt aan de uitdagingen rond het gebruik van fossiele grondstoffen, klimaatopwarming en gezondheid. MDF Biobased is geschikt interieurinrichting en meubelproductie. De plaat kan geschilderd worden of afgewerkt met papier, folie, melamine, fineer of HPL en is tevens geschikt voor gebruik onder belasting (serviceklasse 1).

Meer informatie over plaatmateriaal gericht op een gezonder binnenklimaat en minder belasting op het milieu: www.ret-interieur.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.