Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuw en breed inzetbaar plaatmateriaal combineert de beste eigenschappen
Voor de houtliefhebber die een bestendig interieur wenst is PerfectSense Feelwood een geweldig product. (Beeld: Andreas Wimmer)

Nieuw en breed inzetbaar plaatmateriaal combineert de beste eigenschappen

We zien steeds vaker dat in interieurontwerpen hout wordt toegepast. Logisch, want de natuurlijke uitstraling van hout laat zich prima combineren met andere materialen, zoals bijvoorbeeld beton of metaal. Voor liefhebbers van echt hout is er geen discussie mogelijk: zij vinden dat echt hout het qua look and feel altijd wint van een houtdecor dat is geprint. 

Misschien wordt het tijd om die discussie opnieuw aan te gaan: PerfectSense Feelwood (van Egger) brengt namelijk twee werelden samen. Dat levert plaatmateriaal op dat niet van echt hout te onderscheiden is, maar wel veel breder inzetbaar is. Fabian van Vliet, van Iboma Lopik BV (onderdeel van de Legit Forum Groep) staat ons te woord.

Louter voordelen

“Egger heeft een goede zet gedaan door hun PerfectSense en Feelwood concepten te combineren”, opent Fabian het gesprek. “Het PerfectSense concept blinkt uit in eigenschappen als anti-fingerprint, bestendigheid tegen de meest gangbare vlekken, vocht- en hittebestendigheid naar AMK-MB-005 normering (module 2 & 3 en EN438-2), goede krasbestendigheid en anti-bacteriële oppervlakte eigenschappen conform ISO 22196 (JIS Z 2801). De gelakte PerfectSense platen worden aangeboden in prachtige kleuren, in matte, high-gloss of mat getextureerde oppervlakken. De platen kunnen ook horizontaal worden ingezet.”

Door het PerfectSense concept te koppelen aan het Feelwood concept, is er een nieuw innovatief productprogramma ontstaan: PerfectSense Feelwood. Egger heeft hiermee een hoogwaardig decoratief plaatmateriaal in het leven geroepen dat nagenoeg niet van echt hout te onderscheiden is. 

Fabian vervolgt: “PerfectSense Feelwood levert zowel visueel als tactiel een bijzondere ervaring op. De houtnerf is goed voelbaar, dankzij de opbouw uit maar liefst 22 lagen. Ook zijn er op spaanplaat gesynchroniseerde oppervlakken in PerfectSense Feelwood leverbaar. De zichtbare houtnerf en de voelbare houtnerf (of noest) zijn dan volledig op elkaar afgestemd. Sowieso is een groot voordeel van deze niet van echt te onderscheiden houtdecors dat ze repeterend werk mogelijk maken, zonder te tornen aan de uitstraling van de meubels. Voor de houtliefhebber die een bestendig interieur wenst is PerfectSense Feelwood een geweldig product. Praktisch en esthetisch worden op de beste manier gecombineerd. De spaanplaatkern draagt bij aan duurzaamheid, deze is makkelijk te recycleren.”

PerfectSense Feelwood combineert het esthetische met het praktische.

Mooie collectie

Op de vraag waaruit de klant kan kiezen, antwoordt Fabian: “PerfectSense Feelwood komt in zes decors. Daaronder bevinden zich vijf houtdecors, waaronder vier eiken en één vergrijsd kastanje decor. Verder is er een gedistingeerd zwart decor met houtnerf. Dit is zeer trendy op dit moment. Het plaatformaat bedraagt 280 cm x 207 cm, onze voorraadposities zijn allemaal 18 mm dik. Uiteraard leveren we daar ook het passende kantenband (23 x 1 mm) bij.”

Levering uit voorraadDe complete collectie is in 18mm uit voorraad leverbaar. Via www.mijnvoorraad.nu kunnen er samples besteld worden. De verdelers van de Egger PerfectSense Feelwood Collectie zijn Alldeco in Lochem, Asilva in Steenwijk, Decovisie in Den Bosch, Deco-Nova in Nederweert, Drimensa in Zaandam en Iboma in Lopik, onderdeel van de Legit Forum Groep.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.