Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuw: decoratieve coating voor vloer en wand

Nieuw: decoratieve coating voor vloer en wand

Forbo Eurocol introduceert met DecoDesign een nieuwe dessin, ideaal voor vloer en wand. Dit nieuwe product is een innovatieve en decoratieve afwerking op basis van een watergedragen acrylaatcoating die wordt opgespoten met SprayCoat.

Deze coating is leverbaar in acht basiskleuren en drie tinten om pixels of stippen mee aan te brengen. DecoDesign is aantrekkelijk voor zowel de professionele projectinrichter als de interieurarchitect vanwege de korte droogtijden. Het hoogwaardige product heeft diverse prettige verwerkingseigenschappen en is eenvoudig aan te brengen.

Bijzondere producten

Forbo Eurocol staat bekend als ontwikkelaar van innovatieve producten. Een belangrijk aspect daarbij is dat de ontwikkeling en productie in eigen huis plaatsvinden. Dit biedt het in Wormerveer gevestigde bedrijf de mogelijkheid om snel in te springen op nieuwe technische ontwikkelingen en trends. Forbo Eurocol is onder andere bekend vanwege de eigen speciale lijmen voor zowel LVT-stroken als tegels, maar ook dankzij lijmen voor grootformaat tegels of voegmiddelen en kitten in overeenstemmende kleuren. Tijdens het gehele productieproces besteedt Forbo Eurocol altijd veel aandacht aan duurzaamheid. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van vluchtige oplosmiddelen door mens- en milieuvriendelijke alternatieven maar ook stofarme poederproducten.

DecoDesign is een aantrekkelijk product voor de professionele projectinrichter.

 

Trend

De nieuwste aanwinst in de lijn van Eurocol surface finishing-producten voor vloeren en wanden is dus DecoDesign. Een trend die enkele jaren geleden werd ingezet naast het bestaande productaanbod. DecoDesign is een aantrekkelijk product voor de professionele projectinrichter. Want dankzij de korte droogtijden is het mogelijk om een project in ruim één werkdag een fraaie metamorfose te laten ondergaan.

Warm, duurzaam en comfortabel

Anders dan bij epoxy- en PU-producten, heeft DecoDesign een warme, hoogwaardige en duurzame uitstraling. Daarbij biedt het nieuwe Eurocol-product tegelijk veel comfort en gebruiksgemak. Dankzij de uitgebalanceerde receptuur en het aanbrengen in meerdere lagen, is DecoDesign bovendien kleurvast. Het wordt toegepast op vlakke vloeren en wanden die hiervoor eerst worden geëgaliseerd.

Klaar na ruim één werkdag

Ook bij de ontwikkeling van DecoDesign heeft Forbo Eurocol weer veel aandacht voor de prettige verwerkingseigenschappen. De basiscoating, 330 ColourCoat, is leverbaar in acht basiskleuren. Deze is eenvoudig met een vachtroller aan te brengen. Na droging van deze eerste laag kan de tweede er direct overheen. Vervolgens wordt de coating opgespoten met 331 SprayCoat. Deze pixelspray is verkrijgbaar in drie kleuren en maakt het mogelijk om het unieke dessin aan te brengen. In combinatie met de acht basiskleuren kan de klant kiezen uit veertien vastgestelde dessincombinaties. De finishing touch wordt gevormd door een 2-componentenlaklaag. Op de vloer zijn twee lagen nodig, op de wand een. De tweede laag op de vloer kan direct op dag 2 worden aangebracht. Op deze manier beschikt de klant na ruim één werkdag over een volledig nieuw, stijlvol en duurzaam interieur.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.