Platform voor de interieurbouwbranche
NIEUW bij Ostermann: recyclebaar plakband

NIEUW bij Ostermann: recyclebaar plakband

‘Milieu en duurzaamheid’ zijn steeds belangrijkere onderwerpen, ook op het gebied van verpakkingsmateriaal. Voor het milieubewust verpakken van werkstukken is er bij Ostermann nieuw plakband verkrijgbaar. Een absolute meerwaarde voor het Ostermann assortiment aan verpakkingsmateriaal.

Bij de dagelijkse werkzaamheden kan het lastig zijn om geen gebruik te maken van plastic verpakkingen. Echter, als het om het vast- en dichtplakken van verpakkingen gaat, biedt Ostermann duurzame alternatieven aan.

NIEUW: papieren plakband REDOCOL greenline

Het papieren plakband REDOCOL greenline heeft een siliconenvrije, papieren draagmateriaal gemaakt van EFC gebleekte cellulose uit duurzame bosbouw. Het plakband is voorzien van een witte rubberlijm van overwegend herwinbare natuurlijke grondstoffen. Het product uit de milieuvriendelijke, duurzame REDOCOL greenline-serie is uitermate geschikt voor het vastlijmen van karton en is een betrouwbaar, rasecht alternatief voor traditioneel PVC plakband. Het plakband hoeft bij het recyclen van het karton niet van de verpakking verwijderd te worden.

NIEUW: Monta Biopack 860 Green line

Monta Biopack 860 Green line is een duurzaam plakband, dat voldoet aan verschillende eisen betreffende composteerbaarheid, biologische afbreekbaarheid, ecotoxiteit en materiaaleigenschappen. Daarbij is het door TÜV Austria met het “OK COMPOST INDUSTRIAL-label” gecertificeerd. De bio-gebaseerde folie wordt zonder fossiele grondstoffen gemaakt. De lijmkracht komt van een natuurlijke rubberlijm. Het plakband heeft een uitstekende aanvangshechting en hecht uitstekend op verschillende ondergronden, zoals folie, papier of karton. Het plakband beschikt over een kleine rek en is daardoor – net als standaard plakband – met de hand in- en af te scheuren. Bovendien is het product uitermate geschikt om te gebruiken in verpakkingsautomaten of een handafroller.

Bijschrift: Met de papieren plakbanden REDOCOL greenline en Monta Biopack 860 Green line biedt Ostermann twee nieuwe producten voor het duurzaam verpakken van werkstukken aan.

Ostermann: ook voor verpakkingsmateriaal de totaalleverancier

Samen met kraftpapier ofwel inpakpapier (gemaakt van grijs gerecycled papier) en de steeds herbruikbare transportdekens en sjorbanden biedt het papieren plakband REDOCOL greenline en Monta Biopack 860 Green line de mogelijkheid om werkstukken duurzaam en milieubewust te verpakken. Naast het genoemde bijzonder duurzame verpakkingsmateriaal heeft Ostermann een uitgebreid assortiment aan traditioneel verpakkingsmateriaal, zoals PVC plakband, stretchfolie, schuim- en noppenfolie, alsook stofzakken. Verschillende handrollers voor de bovenbeschreven plakbanden maken het assortiment compleet.

Meer informatie vindt de keuken-, meubel- en interieurbouwer onder de categorie ‘Werkplaats & lijmen’ op de Ostermann website www.ostermann.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.