Platform voor de interieurbouwbranche
‘Niet meer de focus op het leveren van slechts een pot verf. Wel op het verbeteren van bedrijfsprocessen’
Het nieuwe pand is al ingericht en de klanten zijn van harte welkom.

‘Niet meer de focus op het leveren van slechts een pot verf. Wel op het verbeteren van bedrijfsprocessen’

Nieuw bedrijfspand in voorjaar open

2023 wordt een mooi jaar voor Oxid Coatings in Eibergen. Onlangs is het nieuwe bedrijfspand in gebruik genomen. Leon Volk vertelt dat nu de puntjes op de i worden gezet. “We zijn in vloeroppervlakte verdubbeld”,  zegt hij. “Waarom gaan wij naar een nieuw pand? Wel… we groeien!”

De kleurmakerij volop in bedrijf.

In een dynamische markt blijkt het bedrijf dus zich prima te hebben aangepast. “We hadden behoefte aan een grotere werkplaats”,  vertelt Leon. “Vanuit ons hele assortiment begeleiden we de klanten in hun processen. Maar die begeleiding moeten we wel goed organiseren. Wel, dat kan dus nu op méér vierkante meters. Ook hebben we nu meer ruimte voor de kleurmakerij. Voor onze klanten produceren we beitsen en andere lakken. Dat betekent veel maatwerk oftewel het klantspecifiek uitwerken van speciale kleuren. Op onze oude locatie was die ruimte gewoon te beperkt.” Ook is Leon blij met het feit dat in zijn nieuwe pand de ruimtes 8 meter hoog zijn. “Zo kunnen we meer magazijnruimte met palletstellingen creëren.”

Trainingscentrum

Toch is – als de officiële opening in het voorjaar is gevierd –  de verhuizing nog niet helemaal afgerond. “In 2024 willen we een bovenverdieping in het pand inbouwen. Daar komt een trainingscentrum. Nu bezoeken we nog klanten om dáár te trainen – met name op het gebied van procesveranderingen rondom watergedragen producten – maar we hopen dat men dan (meer) naar óns toe komt. We hebben in Eibergen immers alles bij de hand. Veel meer dan wat we zouden kunnen meenemen bij een klantbezoek.”

Meer magazijnruimte met palletstellingen.

De vraag is hoe Leon er in geslaagd is om met zijn Oxid Coatings deze groeispurt te maken. “Wij zijn niet bang om kennis te delen”,  zegt hij. “En, ik heb niet alleen de focus op het leveren van een pot verf. Er is meer dan dat. Het gaat ook om het verbeteren van productieprocessen bij de klanten, beredeneerd vanuit de technische mogelijkheden. Zo werden we een jaar geleden benaderd door een timmerfabriek. Zij kwamen met een heldere vraag: ‘We willen een robot’. Wij hebben dat gehele proces begeleid. Nu kan men daar geautomatiseerd spuiten. De timmerfabriek boekt serieuze tijdwinst.”

Leon kijkt dan ook met een positief gevoel naar het jaar 2023. “Ik zie dat het bedrijfsleven open staat voor meer efficiency. Iedereen wil slimmer werken. Daar sluiten wij op aan: wij kennen al onze producten tot in detail en we kennen de technische processen die daarvoor nodig zijn.”

Leon Volk: “Ik zie dat het bedrijfsleven open staat voor meer efficiency.”

Overigens heeft Leon nog een andere wens. “Ik hoop dat we in 2023 twee nieuwe collega’s kunnen gaan begroeten. We zijn op zoek naar een allrounder in de bedrijfsvoering. Dus, iemand die een goed overzicht heeft in de  processen. En, we hopen een nieuwe collega te leren kennen die een scherpe kijk heeft op techniek en ons daarin ook verder kan brengen. Ik hoop dat dit gaat lukken want de groei zal doorzetten. We hebben deze mensen hard nodig. En… in onze nieuwe pand hebben we gelukkig ook volop de ruimte voor deze nieuwe mensen!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.