Platform voor de interieurbouwbranche
Natuursteen is geen product, maar een passie. Een keukenwerkblad voor het leven bestaat uit natuursteen of samengesteld materiaal
Een alternatief voor keukenwerkbladen is dolomietmarmer, dat de uitstraling van marmer heeft, maar wel een hogere hardheidsgraad kreeg.

Natuursteen is geen product, maar een passie. Een keukenwerkblad voor het leven bestaat uit natuursteen of samengesteld materiaal

Dat hebben ze bij Brachot goed begrepen. De groep met 11 Family Members is al meer dan 120 jaar gespecialiseerd in de ontginning, productie en distributie van natuursteen en samengestelde materialen als keramiek, composiet en terrazzo. Een voortdurende zoektocht naar duurzame materialen, innovatieve productietechnieken (verzagen en bewerken) staat daarbij centraal. Getuige daarvan zijn duurzame natuurstenen als graniet, kwartsiet, (dolomiet)marmer, kalksteen, …, en samengestelde materialen voor gebruik in diverse interieur- en exterieurtoepassingen.

Onder de nieuwe baseline ‘Crafting value for future generations’ lanceerde Brachot onlangs een totale rebranding. Het Belgische familiebedrijf is intussen al meer dan 120 jaar actief in de ontginning, productie en distributie van natuursteen en samengestelde materialen, bestaat uit 11 Family Members en beschikt over 20 steengroeves, 8 productiefaciliteiten en 16 distributie-units wereldwijd. 

“Family Member Brachot Surfaces biedt een totaalaanbod in platen aan in natuursteen, composiet (Unistone en Unimarble), terrazzo en keramiek (Uniceramica), die dan door de natuursteenbewerker verwerkt worden tot finale interieurproducten, zoals keukenbladen, trappen, douchewanden, spatwanden en schouwen. Family Member Beltrami levert tegels voor binnen- en buitentoepassingen en Stoneasy.com is het online B2B-aankoopplatform van de groep”, vertelt marketing manager Laurence Roelens. 

“Om onze producten nog beter aan architecten, verwerkers en bouwheren te presenteren, renoveerden we onze depot in Deinze tot een heuse platengallerij. In april 2020 opende de Stone Gallery, een 5000 m²
ruime showroom voor natuursteen, keramiek en composiet in West-Europa, waar bezoekers meer dan 800 verschillende
platen in diverse afwerkingen, maar ook in tal van toepassingen als steenstrips en tegels voor binnen en buiten kunnen zien, bewonderen en voelen. Verder zijn er ruimtes voorzien voor besprekingen, brainstormsessies en opleidingen, waardoor ook een echt kenniscentrum ontstaat.”

Innovatieve oplossingen voor keukenwerkbladen

Brachot Surfaces houdt de vinger aan de pols en investeert voortdurend in innovatieve oplossingen. Onder meer de opkomst van natuurstenen kwartsiet, dolomietmarmer, maar ook het succes van de keramische platen van Uniceramica zijn daar het bewijs van. 

In de Stone Gallery in Deinze (België) kunnen bezoekers meer dan achthonderd soorten platen in natuursteen en samengestelde materialen in verschillende afwerkingen, maar ook steenstrips en tegels voor binnen en buiten zien en voelen.

Kwartsiet, een metamorf gesteente gevormd uit zandsteen, is één van de hardste materialen die er te vinden is. Door hitte en hoge druk zijn de kwartsmineralen samengesmolten tot een zeer compact en hard gesteente met een lage porositeit, hoge duurzaamheid en een ongekende gebruiksvriendelijkheid. De vorming geeft deze natuursteen zijn zuur-, hitte- en krasbestendige eigenschappen. Met de marmerlooks en onderhoudsvriendelijkheid van graniet is het in keukens een geliefd materiaal. De waaier aan kleuren en adering geven elk werkblad een stijlvolle en unieke toets. Er is een ruime keuze aan materialen in een zacht, neutraal of eerder uitgesproken kleurenpallet, verschillende diktes en diverse oppervlakteafwerkingen. 

Met de marmerlooks en onderhoudsvriendelijkheid van graniet is kwartsiet vooral in keukens een geliefd materiaal. (Beeld: essentialimage)

“Een andere populaire natuursteen voor keukenbladen vandaag de dag is dolomietmarmer, dat met een kleurenpalet vol elegante wit- en grijstinten en een fascinerend spel van lijnen en tekeningen de uitstraling van marmer heeft, maar wel een hogere hardheidsgraad kreeg. Ook deze natuursteen is verkrijgbaar in diverse materialen, diktes en oppervlakteafwerkingen. Dolomietmarmer mag dan wel een hoge kras- en zuurbestendigheid hebben, goed onderhoud met de juiste producten blijft belangrijk voor de levensduur en natuurlijke patine ervan”,  vult Roelens aan.
“Met Uniceramica bieden we ook een keramiekcollectie in twaalf Italiaanse designs met de natuurlijke looks van marmer, travertin, graniet, kalksteen of basalt, leverbaar in een dikte van 12 en 20 millimeter. Deze unieke keramische platen zijn kras- en schimmelbestendig, bestand tegen de meeste chemicaliën en vlekken en zeer onderhoudsvriendelijk. Dat maakt ze ideaal als vloer-, trap- en muurbekleding, maar zeker ook als keukenwerkbladen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.