Platform voor de interieurbouwbranche
Natuurlijke schoonheid door wat je niet ziet
Mooi door wat je niet ziet…

Natuurlijke schoonheid door wat je niet ziet

“Natuurlijk zijn er meerdere onzichtbare lakken op de markt”, opent Henk Laverman van WOCA Nederland het gesprek. “Wij hadden echter altijd de wens om een product op de markt te brengen dat niet alleen onzichtbaar is, maar ook volledig kleurloos. Die wens is onlangs uitgekomen.” De nieuwe lak draagt de naam ‘Master Invisible 2K lak’ en is per direct uit voorraad leverbaar. Henk licht toe hoe WOCA deze lak ontwikkeld heeft.

Rene Terpstra doet lakproeven bij WOCA.

Voldoet aan de allerhoogste eisen

Het pakket aan eisen dat aan de basis van de ontwikkeling van Master Invisible 2K stond, luidde: een matheid die het hout eruit laat zien als vers geschuurd en een kleurloosheid die de natuurlijke houtkleur in vol ornaat tot zijn recht laat komen. Daarnaast mocht de lak geen giftige stoffen bevatten. “De sleutel tot het succesvol samenstellen van dit laksysteem lag bij een klant. Zij had onze invisible lak op de beurs meegenomen om te proberen op een eiken tafel. Het resultaat was verbluffend. Wat bleek? Zij had na de eerste laklaag witmiddel toegevoegd. Dat was waar we naar zochten. Helaas kon zij het effect niet meer reproduceren, omdat ze niet had opgeschreven hoeveel witmiddel ze had toegevoegd. Een periode van experimenteren in ons eigen lab volgde… en na noeste arbeid vonden we de juiste formule”, legt Henk uit.

Scene uit een van de promotiefilms.

Geweldig resultaat met mooie eigenschappen

De nieuwe invisible lak kan aangebracht worden met kwast of roller. De eerste laag wordt aangebracht met de meegeleverde verharder, deze moet 2 à 3 uur drogen. 

“Aan de tweede laag wordt dan het meegeleverde witmiddel toegevoegd, volgens de voorschriften. Die laag moet 12 uur drogen, daarna kan er eventueel een tussen schuurgang plaatsvinden. Ook de laatste laag wordt voorzien van witmiddel en aangebracht, daarna duurt het ongeveer 7 tot 8 dagen voordat de lak 100% belast mag worden”, aldus Henk. “Het mooie is dat met deze formule het hout top beschermd is, maar 100% zijn natuurlijke uiterlijk behoudt. De lak is aangemaakt zo’n 48 uur verwerkbaar, ook daar zit winst. Er kan gewoon bijgemengd worden als het restant niet toereikend is. Master Invisible 2K is vrij van isocyanaat en veilig te verwerken. De slijtvastheid van de lak is hoog, getuige ook het feit dat het product in Denemarken in hotels wordt toegepast. De lak is geschikt voor vloeren, wanden en meubels en kan aanzetvrij verwerkt worden. WOCA heeft dit product echter geïntroduceerd in de parketwereld, nu nog in verpakkingen van 5 liter. Slaat het product aan, dan komen er kleinere verpakkingen.”

WOCA Master Invisible 2K display.

Nieuwe sfeervideo’s

Ander nieuws van WOCA komt in de vorm van ondersteuning aan de dealers. WOCA heeft geïnvesteerd in het maken van sfeervideo’s, die de consument op een sfeervolle manier laten zien wat het effect is van onderhoudsolie, Diamond Active en Exterior Woodoil. 

Henk: “Onbekend maakt onbemind, dus we willen er alles aan doen om de consument te laten zien dat je hout heel mooi oud kunt laten worden met de juiste lak en olie. Zo proberen we meer vraag te creëren, een stuk ondersteuning naar de professionals toe, die onze producten gebruiken. We zullen deze video’s actief promoten op social media. De komende jaren zullen we meer gaan doen aan consumentenmarketing, om de vraag van bovenaf te stimuleren. ‘Laat hout mooi oud woorden’ is ons pleidooi voor natuurlijke producten en door de consument te laten beleven wat dat doet voor het interieur, hopen we mensen te inspireren.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.