Platform voor de interieurbouwbranche
Natuurlijke materialen en organische vormen voor een sfeervol interieur

Natuurlijke materialen en organische vormen voor een sfeervol interieur

Toen architecten Monadnock en de Zwarte Hond het nieuwe onderkomen ontwierpen voor het multifunctionele publieksgebouw in Het Nationale Park De Hoge Veluwe, heeft men duidelijk als doel voor ogen gehad om op een zo natuurlijk mogelijke wijze te werken. Een zeer geslaagd project is het gevolg. Rots Bouw bouwt al sinds het voorjaar van 2018 aan het gebouw, dat een bestaand en kleiner publieksgebouw gaat vervangen.

Het nieuwe gebouw wordt het centrum van het Nationale Park en zal een informatiecentrum, ontvangst- en educatieruimte en de Parkwinkel huisvesten. Verantwoordelijk voor de uitvoering van het interieur is Hardeman maatwerk in interieurs, uit Lunteren. Gert Bruinekreeft, commercieel manager bij Hardeman, vertelt over dit unieke project.

Hardeman

Artist Impression van de winkel.


Eikenhout zorgt voor sfeer en warmte
“De hele binnenzijde wordt afgetimmerd in eikenhout, dat daarna transparant mat afgelakt wordt. Werkzaamheden die door ons uitgevoerd worden, bestaan uit het aftimmeren, het maken van een trap, het maken van de plafonds, het creëren van de garderobe en het aanbrengen van lambrisering”, schetst Bruinekreeft. “Door overal eikenhout toe te passen, ontstaat er een warme en sfeervolle ambiance. Het ontwerp heeft een mooie, organische vormgeving. Het plafond loopt rond, min of meer in de vorm van een banaan. De trap is onderdeel van een groter geheel, in de vorm van een ouderwetse kolenkit. Ook daar dus ronde vormen, de trap wentelt tot 11 meter hoogte. De 300 cm hoge lambrisering van eikenhout is voorzien van akoestische achterpanelen.”

Hardeman

Artist Impression van het restaurant.


Officiële opening door
Koning Willem-Alexander
Om volledig in stijl te blijven, heeft de ontwerper ervoor gekozen om zelfs de uitgangsroosters van de luchtbehandelingsinstallatie door Hardeman in hout te laten uitvoeren. “In plaats van metalen roosters komen daar eikenhouten geperforeerde panelen te zitten, uniek en volledig passend binnen de gehele entourage”, aldus Bruinekreeft. Het werk nadert inmiddels de fase van voltooiing. “De plannen werden eind 2018 al voorgeschoteld, de daadwerkelijke aanvang van de werkzaamheden met betrekking tot de inrichting was in maart 2019.”

Gezien het belang van Het Nationale Park De Hoge Veluwe voor Nederland, zal de officiële opening op 21 juni 2019 door Koning Willem-Alexander gedaan worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.