Platform voor de interieurbouwbranche
Moving ideas op Interzum

Moving ideas op Interzum

Interzum blijft dé plaats om kennis te maken met de nieuwigheden uit de meubelindustrie. Ook Blum stelde er graag de nieuwste innovaties en producten voor aan het grote publiek. Onder het centrale thema ‘Moving ideas’ toonde Blum op de beurs zijn innovatief karakter. Zoals steeds stond daarbij de klant en de gebruiker centraal. Samen met hen willen ze inzetten op en nadenken over ideeën die leiden tot producten die een meerwaarde kunnen betekenen voor de verwerker en de consument. Op de stand toonden ze een ideale combinatie tussen productinnovaties en inspiratie voor praktische en soms zelfs futuristische oplossingen.  

De stap naar nog meer opbergruimte
De invloed van de verstedelijking is nu al duidelijk voelbaar in onze woningen. Woonruimtes worden kleiner en dat zullen we in de toekomst meer en meer merken. Efficiënt omgaan met de beschikbaar (opberg)ruimte wordt één van de grote uitdagingen in de meubelbouw en daar weet Blum goed op in te spelen.
Op Interzum stelde Blum de SPACE STEP voor. Deze lade in de plint van de kast creëert extra opbergruimte op een plaats die je anders ongebruikt laat. Bovendien is het systeem uitgerust met een handig opstapje zodat ook in de hoogte extra ruimte bereikbaar wordt.

Daarnaast speelden ze nog op een andere manier in op de noden van een kleine woning. Met hun  nieuwe pocketdoor systeem, hebben ze een ideale manier gevonden om bepaalde ruimtes volledig te kunnen afsluiten. Het systeem verbergt niet alleen de ruimte, maar zorgt ook voor een uitstekende bereikbaarheid dankzij de deuren die volledig kunnen inschuiven. Dit product zal nog verder ontwikkeld worden zodat het helemaal aangepast wordt aan de behoeftes van de klant.

Klapdeursysteem wordt kleiner
Met de AVENTOS HK top brengt Blum een kleinere variant van het beproefde klapdeursysteem op de markt. Met zijn kleine inbouwgrootte en een hedendaags design van de afdekkap, integreert het beslagelement perfect in elke corpus. Het symmetrische systeem is eenvoudig aan beide zijden in de kast te monteren en dankzij de geïntegreerde, traploze openingshoekbegrenzer kan je exact bepalen hoe ver het front  mag openen. Deze nieuwe AVENTOS zal ook beschikbaar zijn met de elektrische openingsondersteuning SERVO-DRIVE. Daarmee opent de kast met een lichte tik tegen het front en sluit het even gemakkelijk dankzij de geïntegreerde schakelaar. Dit nieuwe klapdeursysteem zal na de zomer beschikbaar zijn.

Een revolutionaire manier van werken
Bij het monteren en installeren van (complex) meubelbeslag is precisie een must voor een vlotte werking achteraf. Met de EASYSTICK voor MINIPRESS maakte Blum het instellen van de machines en het doorgeven van boorposities al een stuk eenvoudiger dankzij een liniaal met geautomatiseerde aanslagen en een regeleenheid met display.
Binnenkort brengen ze met de MINIPRESS top de nieuwste generatie van boor- en beslagmachines op de markt. De machine maakt het heel gemakkelijk om boringen uit te voeren langs de horizontale en verticale as. Gecombineerd met het EASYSTICK systeem en een handige bevestigingsmethode voor de verschillende boorkoppen kunnen meubelmakers en fabrikanten in een mum van tijd heel precies werken.

Daarnaast blijft Interzum dé plaats om nieuwe conceptstudies te tonen en af te toetsen met het grote publiek. Ook dit jaar liet Blum zich daarbij van zijn meest innovatieve kant zien met bv. toepassingen voor voice control in de smart kitchen van de toekomt. De SERVO-DRIVE smart laat toe om lades, klapdeursystemen, vaatwasmachines en zelfs koelkasten te openen aan de hand van eenvoudige commando’s.
De mogelijkheden zijn even inventief als divers. Denk maar aan de combinatie met het CABLOXX sluitsysteem waardoor je de keuken met één commando helemaal child-proof maakt of open de afvallade zonder het front te moeten aanraken.

Uiteraard kregen ook de andere beslagsystemen van Blum een plaatsje op de indrukwekkende stand. Slimme scharnieroplossingen voor verschillende toepassingen, lade- en geleidersystemen die met alle gangbare bewegingstechnologieën kunnen worden uitgerust, … Ze blijven de vaste waarde van de Oostenrijkse fabrikant.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.