Platform voor de interieurbouwbranche
Mooie combinatie van esthetiek en opperste duurzaamheid
Master Oak in 6 kleuren.

Mooie combinatie van esthetiek en opperste duurzaamheid

“Het merk is inmiddels niet meer weg te denken hier.” Aan het woord is Erik Rozendal, Category Manager bij Baars & Bloemhoff. Hij heeft het over het uit België afkomstige UNILIN. “We werken sinds 2019 met UNILIN dat is uitgegroeid tot een geliefde en ongekend populaire collectie binnen ons assortiment.” Daar zijn meerdere redenen voor, zo blijkt. Niet in de laatste plaats ligt dat aan de duurzaamheid van het decoratieve plaatmateriaal dat UNILIN produceert, maar ook aan het feit dat er CO2-uitstoot bespaard wordt door de korte logistieke lijnen tussen ons en onze zuiderburen. We spreken Erik over de UNILIN Evola collectie in het algemeen en over Master Oak in het bijzonder.

Erik Rozendal, Category Manager bij Baars & Bloemhoff.

Een zintuiglijk avontuur

Binnen de UNILIN Evola collectie neemt de Master Oak serie een bijzondere plaats in. UNILIN noemt het zelf ‘beter dan het origineel’. Erik licht toe: “Master Oak is een knappe ontwikkeling. We hebben het over gemelamineerd plaatmateriaal in een eiken look and feel die zo mooi echt hout simuleert, dat het bijna niet van echt te onderscheiden is.” Master Oak levert een zintuiglijk avontuur op, door de natuurlijke uitstraling en de voelbare nerf. “Dat de nerf zo echt aanvoelt komt doordat er gewerkt is in 22 lagen qua diepte”, legt Erik uit. “UNILIN werkt tevens met synchroon structuren, dat wil zeggen dat de voelbare structuur de vorm van de zichtbare nerf volgt.”

Master Oak is leverbaar in vier schitterende houtdesigns, te weten Light Natural, Natural, Double Fumed en Brown en daarnaast in twee uni kleuren, de Elegant Black en Everest White. “Deze witte en zwarte uitvoering met houtnerf is zeer trendy”, aldus Erik. “Net zoals alle decors in de UNILIN Evola collectie is ook Master Oak krasbestendig, kleurvast en vlekbestendig. Dat, gecombineerd met de look and feel van Master Oak, maakt dat UNILIN dit product betitelt als ‘beter dan het origineel’.” 

Het onmogelijke werd mogelijk

UNILIN werkte in de jaren ’60 al circulair, door platen te maken van restafval uit de vlasindustrie. Een lang gekoesterde wens is onlangs in vervulling gegaan: dankzij jarenlange research is UNILIN nu in staat om naast spaanplaat ook MDF en HDF te recycleren. “Dat levert nog een reden op om met UNILIN te werken”, concludeert Erik. “Voor UNILIN plaatmateriaal wordt geen enkele boom omgezaagd. Hout slaat CO2-op, tot je het verbrandt. Door geen op hout gebaseerd restafval meer te hoeven verbranden, maar het netjes te hergebruiken, draagt UNILIN een steentje bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen voor 2030 en 2050.”

Support zoals de klant dat gewend is

Ook voor de producten van UNILIN geldt dat de verwerker alle support krijgt vanuit Baars & Bloemhoff. Uiteraard kan UNILIN Evola beleefd en ter hand genomen worden in één van de Broeinesten, in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht of Eindhoven. Daarnaast is er de onvolprezen Decor Kiezer op de site, die helpt een goede keuze te maken. “Digitaal gaan we nog een stap verder”, zegt Erik. “We leveren ook bibliotheken aan met UNILIN Evola decors, die rechtstreeks in je 3D tekenpakket gebruikt kunnen worden.” En last but not least: Baars & Bloemhoff beschikt zelf over alle technische kennis over UNILIN Evola en levert voor een groot deel uit voorraad. Snel, comfortabel en efficiënt. Kortom: support zoals de klant dat gewend is.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.