Platform voor de interieurbouwbranche
De mogelijkheden met Douglas hout

De mogelijkheden met Douglas hout

Douglashout is een van de populairste houtsoorten voor particulier en bedrijfs-gerelateerd gebruikt – en dat is ook niet verwonderlijk. Het hout biedt heel wat voordelen en mogelijkheden. Wat meer informatie over dit hout, als ook de vele voordelen en mogelijkheden ervan, vind je terug in onderstaand overzicht!

Onderstaand overzicht geeft enkele van de belangrijkste voordelen van Douglashout:

1. Heel erg duurzaam 
Ten eerste is Douglashout erg hard vanbinnen, waardoor het duurzamer is. Schimmels en vocht kunnen zich immers veel moeilijker binnenin het hout ophopen, waardoor het droger blijft en dus veel langer meegaat. De perfecte houtsoort dus als je duurzame investeringen wil doen voor je woning of bedrijf!

2. Perfect voor tuin en terras

Het hout wordt vaak gebruikt voor het bouwen van een terras of andere houten tuinelementen. Dat komt mede doordat het zo’n hoge duurzaamheid heeft, maar ook omdat het hout er erg warm en gezellig uitziet. Andere houtsoorten, zoals vurenhout, ogen veel feller, terwijl Douglashout juist een verzachtend visueel effect heeft.

3. Lange houtplanken
Vervolgens staat Douglashout bekend om zijn lengte. Het hout is van hoge naaldbomen afkomstig, waardoor de planken die eruit verkregen worden dus ook langer zijn. Dit maakt Douglas hout de perfecte optie voor grote bouwwerken, zoals brede terrassen. Ook bedrijven kunnen alleen maar baten bij lange houtplanken, bijvoorbeeld voor de bouw van een stevige en duurzame magazijnstelling!!

4. Een effen, verzorgde look
Een andere goede reden om Douglas hout te kopen? De planken hebben relatief weinig knoesten waardoor een terras uit dit hout er meteen verzorgder en effen uitziet. Daarbij is de naad van het hout erg fijn, waardoor het oppervlak dus nog egaler oogt. Douglas hout wordt dan ook vaak gebruikt voor bouwprojecten waarbij esthetiek belangrijk is!

5. Hout voor zowel binnen als buiten
Ten slotte is dergelijk hout perfect voor zowel binnen als buiten. Wil je een nieuw terras bouwen dat er stijlvol uitziet en toch tegen weer en wind is bestand? Of wil je je een vloer aanleggen uit houten planken die een moderne en toch natuurlijke uitstraling hebben? Douglashout is de perfecte oplossing!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.