Platform voor de interieurbouwbranche
Moderne software als basis voor tevreden klanten

Moderne software als basis voor tevreden klanten

De technologische ontwikkelingen gaan snel. Daarom is het essentieel voor een systeem te kiezen dat past bij de bedrijfsvoeringen, maar dat tevens klaar is voor aanpassingen in de toekomst.

Toen Frank Hams een aantal jaren geleden met zijn broer Robert het interieurbouwbedrijf van hun vader overnam, stond al snel een upgrade van het machinepark en bijbehorende software centraal. 

“Het was ons doel om de kwaliteit te verbeteren, duurzamer te werken en de snelheid te verhogen”, aldus Hams. “Binnen Hams Interieurbouw produceren wij als totaalinrichter vooral maatwerk meubilair. Dat doen we voor de zorg, overheid, kantoren, winkels, horeca en particuliere woningen. Heel breed dus. Ja, duurzaamheid is daarbij eveneens van groot belang. Dat betekent verstandige keuzes maken voor de toekomst. Daardoor kunnen wij efficiënter en sneller werken. Dat zorgt weer voor minder afval. Die duurzaamheid ontstaat door te kiezen voor zonnepanelen, maar ook door arbeidstechnisch verantwoordelijke keuzes te maken. Wij profileren ons graag als vooruitstrevend bedrijf. En daarop selecteren wij ook onze partners.”

Na een presentatie op een beurs nam Hams contact op met Proteus Systems voor de aanschaf van een ERP-systeem. Jaren later, bekeken beide broers meerdere 3D-tekensystemen en werd Proteus opnieuw uitgenodigd. “Robert was na een nadere kennismaking laaiend enthousiast over imos. Alle werkvoorbereidingen zijn heel eenvoudig in te voeren.” 

In imos is het mogelijk alle soorten meubels en interieurobjecten in iedere vorm te construeren. Diverse applicaties op het gebied van verkoop en productie zijn in staat heel eenvoudig data uitwisselen. “Het past perfect bij de organisatie. Zeg maar gerust: het is voor ons op maat gemaakt. Anderhalf jaar geleden hebben wij een nestingmachine aangeschaft. Ook deze wordt rechtstreeks aangestuurd met de CAD/CAM-software van Proteus Systems en functioneert uitstekend.”

Bij Hams Interieurbouw merken ze dat zelfs de eigen klanten de voordelen van imos inzien. Het bespaart tijd en is dus ook financieel aantrekkelijker. 

“Wij maken een 3D-ontwerp van het meubel en de klant weet direct hoe het eindresultaat er uit komt te zien. Wij kunnen alles perfect construeren en visualiseren. Zo is het voor de opdrachtgever duidelijker en kan deze sneller goedkeuring geven om te produceren. De klant krijgt vervolgens precies het ontwerp zoals het vooraf geschetst is. Het zorgt bovendien voor een hogere kwaliteit en een lagere foutmarge.”

ERP-systeem
In imos is het mogelijk alle soorten meubels en interieurobjecten in iedere vorm te construeren. 

Dezelfde tevredenheid laat Hams horen over de Proteus ERP-software. Dit pakket bestaat uit verschillende modules – speciaal ontwikkeld voor de hout- en meubelindustrie – die direct met elkaar communiceren. 

“Bij mijn opleidingen, maar ook tijdens de periodes dat ik voor andere bedrijven werkte, sloegen we alle informatie op in programma’s als Word en Excel. Maar uiteindelijk werd mij duidelijk dat het veel praktischer en voordeliger was om alles in één systeem te verwerken. Daarom kozen wij in 2009 al voor de ERP-software van Proteus. Deze softwarespecialist is een belangrijke speler voor de interieurbouwmarkt. Zij beschikken over de juiste kennis om de beste pakketten te ontwikkelen. Dat is goed voor ons bedrijf. Klanten zien dit en zijn content dat wij met de tijd meegaan. Dat zorgt voor een positieve mond-tot-mond reclame en leidt uiteindelijk tot meer klanttevredenheid en meer opdrachten. Het is een pure win-winsituatie.”   

Tekst: Rob Buchholz   Beeld: Proteus & Hams
Uitgelichte afbeelding: 
Frank en Robert Hams: ‘Wij profileren ons graag als vooruitstrevend bedrijf.’

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.