Platform voor de interieurbouwbranche
Meubelschuifdeuren van Ostermann

Meubelschuifdeuren van Ostermann

Schuifdeuren voor meubels besparen enorm veel ruimte. Ze bieden de gebruiker een ergonomische en ongehinderde toegang. Met de verschillende systemen voor meubelschuifdeuren biedt Ostermann de keuken-, meubel- en interieurbouwer veelzijdige vormgevingsmogelijkheden aan.

Voor kleine en lichte meubelschuifdeuren worden vooral onderaan lopende schuifdeursystemen gebruikt. Onderaan lopende schuifdeuren staan op loopdelen aan de onderkant en worden aan de bovenkant van de deur gestabiliseerd door middel van een geleiding.  Bovenaan lopende schuifdeuren zijn ideaal voor erg zware deuren, bijvoorbeeld in grote kledingkasten. Ze worden gedragen door het bovenste ophangprofiel en dankzij een geleiding aan de onderzijde wordt voorkomen dat de deur pendelt. Het assortiment met schuifdeursystemen is zeer uitgebreid. De experts van Ostermann helpen de keuken-, meubel- en interieurbouwer graag naar de passende oplossing. Een snel overzicht is te vinden met het zoekbegrip „#schuifdeuren“ op de Ostermann website www.ostermann.eu. Bovendien kan men met de praktische facettennavigatie in de Online-Shop snel en eenvoudig filteren, bijvoorbeeld op het aantal deuren of het maximale deurgewicht.

Voor lichtgewicht

Voor meubelschuifdeuren met een gewicht tot 30 kg is bijvoorbeeld het onderlopende schuifdeursysteem SlideLine van Hettich geschikt. Er zijn, afhankelijk van de toepassing, verschillende varianten verkrijgbaar, namelijk de SlideLine 55 Plus en M. Bij kunststof profielen is het maximale deurgewicht 15 kg. Vanaf 16 kg kiest men voor aluminium profielen. Voor bovenaan lopende schuifdeuren, adviseren de experts van Ostermann het schuifdeursysteem SysLine S.

Voor middengewicht

Bij het vormgeven van meubels met middelzware deuren met een gewicht tussen 26 en 50 kg heeft de keuken-, meubel- en interieurbouwer volop keus. Er kan zowel voor onderaan lopende, alsook bovenaan lopende systemen gekozen worden. Bij Ostermann vindt men de bovenaan lopende systemen van Hettich onder de naam TopLine. De onderaan lopende systemen hebben de naam SlideLine.

Voor zwaargewicht

Voor meubels met grote en zware schuifdeuren heeft Ostermann bijvoorbeeld de TopLine XL (tot maximaal 100 kg) van Hettich in het assortiment. 

Voor trendy glazen deuren

Voor glazen deuren, momenteel erg in trend in de keukenbouw, is het onderlopende schuifdeursysteem SlideLine 97 verkrijgbaar. Ze zijn verkrijgbaar voor verschillende glasdiktes (5, 6 en 8 mm) en voor een maximaal gewicht van 50 kg. Goed om te weten: bij Ostermann kunnen bovendien alle onderdelen ook los besteld worden: van het loopwerk tot de loopschoen en de profielen tot looprails. Bovendien is er voor de winkelinrichting en projectbouw een passend cilinderdrukslot verkrijgbaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.