Anker Stuy Verven
01:57
08-11-2018

Meubelindustrie erkent de voordelen van nieuwe kleurlak

Voordat een nieuwe kleurlak op de markt wordt gebracht, ondergaat deze een complete testprocedure. Niet alleen bij de producent zelf, maar ook een potentiële gebruiker wil weten of de nieuwe lak geschikt is om specifieke materialen mee te bewerken.

Bij Anker Stuy Verven hebben ze ervaring met beide aspecten. De nieuwe HD Titan PUR Color 4-in-1 Kleurlak werd uitgebreid getest in het eigen laboratorium van Heidelberg Coatings, de Duitse partner waarmee Anker Stuy Verven intensief samenwerkt, maar ook bij een klant. Dit nieuwe product is een tweecomponenten kleurlak op basis van nieuwe polyurethaanharsen en voorzien van een aantal sterke eigenschappen. Behalve de uitermate hoge ring- en krasvastheid kent deze kleurlak tevens een zeer hoge dekkracht, een uitermate snelle droging en bovendien een hoge slijtvastheid met hoog vullend vermogen. Ook mag de mechanische en chemische bestendigheid niet onvermeld blijven. “Een ideaal product om toe te passen als zijdematte afwerklaag, in systemen op hout met zowel gesloten als open poriën”, aldus salesmanager Hans de Heer. “De verwerker hoeft er geen extra blanke lak overheen te zetten. Ideaal voor materiaal dat intensief gebruik wordt. Klanten die deze kleurlak al toegepast hebben, zijn er lyrisch over. Dat zegt voldoende. Uiteindelijk zijn zij de beste beoordelaars van het materiaal.”

Anker Stuy Verven
Vanuit de branche zien velen Anker Stuy Verven toch als exclusief.

Sinds begin 2013 doet VVBHUSAN in onder andere Berkel-Enschot zaken met Anker Stuy Verven. “Zo konden wij sindsdien ook lakken en verven die speciaal geschikt waren voor interieurwerk aan ons assortiment toevoegen”, aldus Rob van Tilborg. “Tot groot genoegen van de meubel­industrie en interieurbouw. Sindsdien weten nog meer meubelmakers en interieurbouwers de weg naar onze zaak te vinden. Vanuit die branche zien velen Anker Stuy Verven toch als exclusief. Je krijgt kwaliteit en uitstekende service. Dat merken wij zelf ook. Denk bijvoorbeeld aan de spe­ciale dealerdag als alle dealers bij elkaar komen om geïnformeerd te worden en elkaar bij te praten. Natuurlijk zijn we een beetje elkaars concurrenten, maar op die dag wissel je toch vooral ervaringen uit. Ervaringen die voor iedereen bruikbaar zijn.”

Nu deze lak op de markt is, kreeg verfgroothandel VVBHUSAN de vraag om het product te testen voor Héman Verhuurservice; een partij die al vele jaren samenwerkte met Anker Stuy Verven. Samen met een medewerker van Heidelberg uit Duitsland,
Piet Hagens van VVBHUSAN en Hans de Heer bekeek deze verhuurspecialist de uitwerking van de nieuwe HD Titan PUR Color 4-in-1 kleurlak. 

Anker Stuy Verven

Anker Stuy Verven
Het bijkomend voordeel is dat zij een aantal bewerkingen kunnen overslaan.

“Bij Héman krijgen ze bijvoorbeeld statafels terug die beschadigd zijn, maar wel opnieuw verhuurd dienen te worden”, zo weet Hans de Heer. “Iedereen verwacht kwaliteit, dus dan is een optimale aanpak noodzakelijk. Door met onze kleurlak aan de slag te gaan, kunnen zij die kwaliteit garanderen. Het bijkomend voordeel is dat zij een aantal bewerkingen kunnen overslaan. Zo is geen extra laag blanke lak nodig, maar ook geen grondlak. Dat spaart tijd en dus ook geld uit.”

Van Tilborg voegt daar aan toe: “Wij hebben bovendien de mogelijkheid om deze nieuwe lak in de juiste kleur te leveren via het geauto­matiseerde Kleurmengsysteem van Anker Stuy/Heidelberg. Dat is voor veel bedrijven een must.”

Deze nieuwe lak is niet alleen uitermate goed geschikt voor bewerkingen waar kras- en ringvastheid van belang zijn, maar is tevens uitstekend toepasbaar in vochtige ruimtes, zoals badkamers, maar ook om doorschuurplekken van de vulgrond direct te camoufleren of om rechtstreeks op MDF aan te brengen als kleurlaksysteem.    

Tekst: Rob Buchholz  Beeld: Anker Stuy

Binnenwerk partners

ZaagmachineCleary BV