Platform voor de interieurbouwbranche
Meubelbeslag en meer: steeds weer de meest adequate oplossing voor elke toepassing bieden
De mechanische excentrieken in het nieuwe concept van het Italiaanse Salice zijn zo ontworpen dat ze het in- en uitschuiven van kastdeuren op een bepaald punt overnemen en zelf verder voltooien.

Meubelbeslag en meer: steeds weer de meest adequate oplossing voor elke toepassing bieden

Van Opstal importeert meubelbeslag en accessoires voor de keuken-, meubel- en interieurbouw. Deze groothandel kiest resoluut voor de kwaliteit van Europese merken en biedt zijn klanten vanuit een magazijn van 5.000 m² een totaalaanbod van meer dan 15.000 productreferenties.

Alle producten werden overzichtelijk gebundeld in een catalogus, die als lijvig naslagwerk of compacte meeneemversie verkrijgbaar is. Ze kunnen ook op de webshop geraadpleegd worden. Uiteraard blijft de firma met vestigingen in Aartselaar en Apeldoorn het gamma continu optimaliseren en uitbreiden om voor elke toepassing een adequate oplossing te kunnen voorstellen.

De mechanische excentrieken in het nieuwe concept van het Italiaanse Salice zijn zo ontworpen dat ze het in- en uitschuiven van kastdeuren op een bepaald punt overnemen en zelf verder voltooien.

Meubelbeslag en meer

De groothandel van de familie Van Opstal zag het levenslicht net na de Tweede Wereldoorlog, maar in 1959 – ruim 60 jaar geleden – liet de oprichter zijn zaak over aan Jules Werbrouck. “Mijn vader bouwde de firma uit tot een groothandel met een totaalaanbod aan meubelbeslag en accessoires voor meubel-, keuken- en interieurbouw: scharnieren, geleiders, poten en ophangsystemen, schuifdeurbeslag, sierbeslag, constructiebeslag, kastinrichting, LED-verlichting, maar ook een breed gamma oplossingen voor de inrichting van keukens, dressings, bureaus en winkels”, zegt huidig managing director Jacques Werbrouck, die sinds 1983 in het bedrijf actief is en al meer dan 30 jaar de leiding heeft. “Aan ervaring en know how is er dus zeker geen gebrek. Vandaag stellen we 40 mensen te werk in onze hoofdzetel met een toonzaal in Aartselaar en een filiaal in Apeldoorn. Alle bestellingen, van een afname van één stuk tot grote projectleveringen, worden in ons magazijn van 5000 m² in real-time en paperless verwerkt en met eigen vrachtwagens of externe transportpartners bij de klant geleverd.”

Continu investeren in het aanbod

Het gamma omvat meer dan 15.000 productreferenties, waarbij Van Opstal bewust kiest voor kwalitatieve Europese merken, zoals de scharnieren van het Italiaanse Salice, de kastophangsystemen van Camar, de kastinrichtingssystemen van Kesseböhmer, de afvalsorteeroplossingen van Wesco, de LED-verlichting van Domus Line, om maar een paar voorbeelden te noemen. Dat totaalaanbod wordt gebundeld in een lijvige catalogus, die ook verkrijgbaar is in een compactere meeneemversie en uiteraard ook op de webshop geraadpleegd kan worden. 

“Onze ervaren, technisch geschoolde vertegenwoordigers in België en Nederland luisteren naar de behoeften van de klanten en geven hen deskundig advies. We willen voor elke toepassing immers een adequate oplossing voorstellen. Daarom investeren we continu in de optimalisatie van ons aanbod”, zegt Werbrouck.

Van Opstal kiest bewust voor een samenwerking met Europese merken, bijvoorbeeld met Kesseböhmer, bekend van de apothekerskasten en andere kastinrichtingen. (Beeld: Bolewicz / Workstation)

“Zo besloten we om de antracietkleurige lijn van onze partner Kesseböhmer, onder meer bekend van de apothekerskasten en andere kastinrichtingen, in het assortiment te nemen, omdat antraciet helemaal in is voor leef- en woonkeukens. Samen met ladefabrikant Decruy en systeemleverancier Grass introduceerden we tevens een nieuw concept van hoogwaardige houten en metalen laden op maat. Onze Italiaanse partner Salice ontwikkelde dan weer een concept met mechanische excentrieken, die zo ontworpen zijn dat ze het in- of uitschuiven van een kastdeur op een bepaald punt overnemen en zelf voltooien. Op onze vraag heeft de fabrikant trouwens extra aandacht besteed aan het montagegemak. Alle verticale onderdelen in het beslag, waaronder de excentrieken, worden voorgemonteerd. Daardoor moet de plaatser bij de installatie van de kastdeuren alleen nog de horizontale profielen boven en onder monteren.” 

Bij Van Opstal houden ze dus steeds de vinger aan de pols bij de laatste trends en daar kunnen schrijnwerkers, keuken- en interieurbouwers alleen maar wel bij varen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.