Platform voor de interieurbouwbranche
Meubelbeslag als smaakmaker in ieder interieur

Meubelbeslag als smaakmaker in ieder interieur

Finesse zit in ‘m in de kleine details. Interieurbouwers en meubelmakers weten als geen ander dat een meubel pas helemaal af is, als het toegepaste meubelbeslag een bekroning op het ontwerp van het meubelstuk vormt. Echt maatwerk uit zich in juist deze details, die aangebracht worden in stijl met het meubelstuk en geheel naar smaak van de klant.

Een mooi op maat ontworpen en gemaakt meubel met het juiste beslag zet dan ook ieder standaardmeubel in de schaduw. Binnen een interieur waar niets aan het toeval is overgelaten, mag een dergelijk meubelstuk een eigen rol spelen. Gezien worden. En vooral gebruikt worden.

Liever uit het zicht gewerkte scharnieren? Geen probleem.

 

Hoogwaardige oplossingen voor iedere woonstijl

Leveranciers van kwaliteitsbeslag spelen volledig in op heersende trends. Zo’n trend hoeft niet noodzakelijkerwijs te gaan over het individuele uiterlijk van meubels, maar kan ook betrekking hebben op bijvoorbeeld de wens om een gekozen woonstijl door te voeren tot in alle details: deurkrukken, handgrepen, scharnieren en greepjes of knoppen van lades of kastdeurtjes worden dan geselecteerd op dezelfde stijl. Kwaliteitsbeslag voldoet daarbij aan de esthetische eisen en wensen, zonder in te boeten aan gebruikscomfort en duurzaamheid. Wat er uitziet als rvs is dan ook rvs, hout is hout en gietijzer is echt gietijzer.

Vintage en retro stijl in stemmig zwart.

 

Inmiddels kunnen we een aantal hoofdstijlen onderscheiden in het interieur. Modern en strak, landelijk en klassiek of vintage en retro. In deze hoofdstijlen is alles te vinden voor binnen, van deurkruk tot en met kastknop. Liever uit het zicht gewerkte scharnieren met magneetsloten? Geen probleem. Toch liever robuust ogende, gietijzeren klassieke opdekscharnieren met een sluiting die de tijden van weleer doen herleven? Het hoeft alleen maar gevraagd te worden en er kan worden geleverd.

Combinaties met diverse materiaalsoorten voor het mooiste resultaat

Een bijzondere tak van sport binnen het interieur is het beslag voor glazen deuren. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om binnendeuren of glazen kastdeuren. Rvs, aluminium of messing beslag doen wonderen voor de uitstraling, wanneer dit met glas wordt gecombineerd. Bijpassende glasklemsystemen zorgen ervoor dat alles werkt zoals het moet en optisch alles binnen hetzelfde belevingsveld past. Voor houten deuren geldt dat er een keuze gemaakt wordt in strakke of klassieke uitstraling, waarbij het beslag het karakter van de deur mag benadrukken. Kiest men voor rvs of aluminium beslag, dan volgt vanzelf de vraag of men voor ronde, ovale of vierkante vormgeving gaat. Is de keuze gemaakt, dan kan deze in het gehele interieur worden doorgevoerd.

Kiest men voor rvs of aluminium beslag, dan volgt vanzelf de vraag of men voor ronde, ovale of vierkante vormgeving gaat.

 

Wie nog een stap verder wil gaan, kan in dezelfde stijl ‘de schil’ van het huis aanpakken. Meerdere leveranciers van deur-, raam- en meubelbeslag voor binnen leveren passende beslagen voor de buitendeuren en ramen. Uiteraard gekeurd naar alle geldende normen voor veilig wonen. Sfeer creëren was nog nooit zo gemakkelijk, met alle keuze die er is. Een goede interieurontwerper zal dan ook veel tijd besteden aan het inventariseren van alle woonwensen en met oplossingen in beslag komen die daadwerkelijk meerwaarde geven aan een woning, zonder zaken als kwaliteit en comfort uit het oog te verliezen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.