Platform voor de interieurbouwbranche
Metnils & Haajee winnen Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards

Metnils & Haajee winnen Baars & Bloemhoff Maatwerk Awards

In de vorige editie van Binnenwerk las u al een uitgebreid verslag van het prachtig georganiseerde event in Utrecht. Het prijswinnende wandmeubel van Metnils Interieur Maatwerk is ontworpen door Haajee Architectuur.

De jury roemde de winnaars van de categorie ‘Maatwerk Meubel’ vanwege de vele uitdagingen in het ontwerp van architect Henrik Jan Haarink. “De grootste uitdaging kwam kijken bij het perfect passend maken van dit meubel in een bijna onmogelijke ruimte’, “zo stelde de vakjury tijdens de feestelijke finale. “De verrassende uitstraling van eenvoudige materialen met doordachte details, mooie schuine belijningen en strakke uitvoering maakten deze inzending tot de favoriet.”

“Ik wilde de laaggelegen voorkamer met de hoger gelegen open keuken en woonkamer op een natuurlijke manier met elkaar laten vergroeien”, “zo vertelt architect Haarink in een reactie. “De opdrachtgever, een ondernemend gezin met drie kinderen, wilde veel bergruimte en een werkplek gekoppeld aan het gezinsleven. Om de uitklapbare werkplek een comfortabel rechthoekig formaat te geven, bestaat het front uit een parallellogram. De lijnen hiervan zijn doorgezet in de rest van het wandmeubel en de keukenfronten.”

“Dit wandmeubel heeft me heel wat hoofdbrekens gekost”, zegt Nils van Ipenburg eerlijk. “Maar het inspireerde me ook. Ik wilde er echt iets moois van maken.” Wel, dat is dus gelukt.

Ook Rutger de Jong van Arpa Nederland en leverancier van Fenix kan tevreden zijn. “Het feit dat Metnils Interieur Maatwerk de Award heeft gewonnen, doet me uiteraard goed. In eerste plaats voor hen vanzelfsprekend. Maar in tweede instantie ben ik ook blij voor ons en dus voor Fenix. Het plaatmateriaal kwam al steeds meer op de kaart te staan in interieurland, maar het winnen van deze prijs – door Metnils – bevestigt ook de kwaliteit en de waarde van Fenix. Ik ben er van overtuigd dat Fenix hierdoor in de markt een verdere boost zal gaan beleven.”  

Uitgangspunten:
· Vier brede delen en één smal deel, totale breedte: 2760mm;
· Hoogte van de kast is 1200mm met 300mm ruimte eronder is totaal 1500mm. In die zin is het dus fijn dat je ook ‘over de kast’ heen kunt kijken;
· Diepte van het dressoir is 360mm;
· De kast is deels open, deels dicht. Er zijn schuivende panelen waardoor je zelf kunt kiezen wat op en wat dicht moet staan. De panelen schuiven heel handig op doorlopende rails over de volledige lengte van de kast;
· De kast is uitgevoerd in Berken multiplex 15mm en Berken Plexwood;
· De afwerklaag is in Fenix;
· De lades achter de deuren zijn met een schuine lijn; 
· Materiaal: aansluitingen van plexwood zitten onder verstek, zodat de lijnen daar door lopen. De kast lijkt hierdoor een blok.

Meer informatie is te vinden op

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.