Platform voor de interieurbouwbranche
Metabo breidt haar veiligheids-zekeringsysteem voor gereedschap verder uit: meer veiligheid, nu ook voor accu-machines

Metabo breidt haar veiligheids-zekeringsysteem voor gereedschap verder uit: meer veiligheid, nu ook voor accu-machines

  • Drie nieuwe LiHD 18 Volt accu-packs met veiligheidsbeugels
  • De accu-pack van de accu-machines beveiligen met een accu-veiligheidsverbinding in twee lengtes
  • Nieuw verankeringskoord voor een flexibele beveiliging van het gereedschap

De veiligheid van mens en machine komt bij Metabo op de eerste plaats. Want de oplossingen van de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen zorgen in iedere branche voor veilig werken. Nu breidt Metabo haar huidige programma voor het zekeren van gereedschap uit met een verankeringskoord en een zekeringsysteem voor accu-packs: de fabrikant van elektrisch gereedschap brengt 3 nieuwe accu-packs met veiligheidsbeugel op de markt. Bovendien worden de gereedschapszekeringskoorden uitgebreid met een extra lus, om de accu te zekeren. Onderdeel van het accu-zekeringsysteem is bovendien een nieuwe veiligheidsverbinding waarmee de accu-pack aan de extra lus van het gereedschapszekeringskoord wordt bevestigd. „Het werken hoog op een steiger of op het dak brengt gevaren met zich mee: gereedschap kan naar beneden vallen en schade aanrichten. Dat geldt ook voor accu-packs“, vertelt Alexandra Haas, productmanager van Metabo. „Om ervoor te zorgen dat gebruikers hun machine en accu-pack in het vervolg goed kunnen beveiligen, hebben wij een systeem voor de beveiliging van de accu ontwikkeld. Zo voeren wij ons veiligheidsoffensief consequent door.“ De 3 nieuwe LiHD 18 Volt accu-packs met veiligheidsbeugel zijn verkrijgbaar in  4.0 Ah, 5.5 Ah en 10.0 Ah.

Veiligheid voor mens, machine en accu-pack

Om de accu-pack en machine te beveiligen, maakt de gebruiker eerst een keuze uit de 3 gereedschapszekeringskoorden van Metabo: voor machines tot 5 kg is er een zekeringskoord met karabijnhaak en lus – of als variant „Quick Connect“ met een karabijnhaak aan de beide uiteinden voor elektrisch gereedschap met een oog. Voor machines met een gewicht tot 20 kg is het gereedschapszekeringskoord uitgevoerd met aluminium karabijnhaak en een robuuste, zogeheten Twist-Lock-opening, die voorkomt dat de sluiting onverwacht opent – want voor het openen van de karabijnhaak moet de draaibare huls eerst 90° worden gedraaid voordat het snapslot opgeschoven kan worden.

Alle 3 gereedschapszekeringskoorden zijn voorzien van een extra lus, waaraan de accu-pack kan worden bevestigd. Daarvoor heeft de gebruiker tevens de accu-veiligheidsverbinding van Metabo nodig, deze is verkrijgbaar in een lengte van 30 en 60 cm – afhankelijk van de grootte van de machine. De accu-veiligheidsverbinding bestaat uit een karabijnhaak en lus: de lus wordt door de veiligheidsbeugel op de accu-pack getrokken en de karabijnhaak wordt aan de extra lus van het gereedschapszekeringskoord bevestigd. Zo zijn accu en machine perfect beveiligd.

Als er geen geschikte bevestigingspunten voor de karabijnhaak van een gereedschapszekeringskoord aanwezig zijn, omdat de stelling bijvoorbeeld te breed is, brengt het nieuwe verankeringskoord uitkomst: deze kan flexibel om de leuning worden geslagen. In het oog aan het einde van het zekeringskoord wordt dan de karabijnhaak van het gereedschapszekeringskoord gehaakt.

Rondom veilig

De zekeringskoorden en het nieuwe verankeringskoord zijn volgens de normen van de Amerikaanse International Safety Equipment Association (ISEA) gecertificeerd. „Met de koorden kunnen wij vrijwel ieder elektrisch gereedschap zekeren. En dankzij ons nieuwe accu-veiligheidssysteem worden nu ook de accu-packs, gebruikers en machines altijd en overal door onze oplossingen beschermd,“ zegt Haas.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.