Platform voor de interieurbouwbranche
Met mensen uit het vak praat het toch een stuk gemakkelijker
3D kantenband.

Met mensen uit het vak praat het toch een stuk gemakkelijker

We hebben het over Proloc, alwaar men constateert dat er aan het eind van de jaren ‘80 keuze was uit een tiental kleuren band, waar dat er nu vele duizenden zijn. Proloc: “Was het eerst hoofdzakelijk melamine en pvc-band, nu is dat ABS, 3D Acryl, vele soorten echt hout zoals onder andere kops-, gezaagd- en genoest hout.”

Fineer kantenband.

Kantenband aan trends onderhevig

Ook de oppervlaktestructuren zijn continu aan de modetrends onderhevig, op het moment zijn vooral Edelmat, Xtreem mat enorm populair, is de mening van Proloc. “Hierin zijn wel veel kwaliteitsverschillen te vinden. Er worden in de markt ook typen met een matte lak geleverd die erg beschadigingsgevoelig zijn en daarom worden deze dan ook vaak met een folie geleverd.” Proloc heeft ervoor gekozen om de originele band te leveren die zowel bestand is tegen vette vingers, als krasongevoelig is. “Alleen zo kun je een eindproduct met topkwaliteit afleveren.. Dit zonder folie! Dit is dan ook niet nodig en levert een enorme tijdsbesparing op. De meeste kantenbanden in ons programma kunnen wij standaard vanaf 19 tot 104 mm breed leveren. In alle bekende maten en meestal ook in 35 mm en 64 mm. Dit onderscheidt ons van onze collega’s. Elke andere afmeting kan natuurlijk voor de klant op maat gesneden worden, voorbelijmd of geknipt op de juiste lengte.”

Tegenwoordig is er keuze uit duizenden kleuren band.

Keuze in lijmsoorten

“Deze band is nu te verlijmen met verschillende typen lijm, die ook weer het eindresultaat beïnvloeden. Waren het voorheen allemaal gevulde lijmen, zo zijn er nu ongevulde lijmen, maar die zijn onlangs ook weer helemaal up to date gebracht. Ook deze techniek staat niet stil. Onze nieuwste lijmen zijn ongevuld, transparant, wit, trart of trit. Deze geven een ongekend dunne lijmvoeg, super hoge temperatuurbestendigheid en zijn watervaster dan men gewend is”, legt Proloc uit. “Tevens hebben wij een nieuwe lijm die glashelder transparant is.”

Een relatief nieuwe trend is de Laser, Hotair of NIR  verlijming. Hier wordt geen lijm in de kantenaanlijmer verbruikt maar komt er een zogenaamde ‘Funktionsschicht’ op de achterkant van de band. “Hier zijn verschillende soorten in. De enige echte is de Rehau Laserband, waar de achterlaag altijd in exact dezelfde kleur is als de band. Het is een PP laag in plaats van lijm, dus is er geen lijm die kan verkleuren, die bacteriën opneemt of loslaat bij hogere temperaturen. Hier praten wij dan over de enige echte nul-voeg. Bij onze collega’s worden alle banden voorbelijmd met een lijmlaag, met verschillende benamingen. Maar het blijft te allen tijde een voorbelijmde band.”

Het Proloc huismerk voorziet in bijna alle behoeften op lijmgebied.

Constante en stabiele kwaliteit

Omdat de banden van Proloc van de twee grootste Duitse topfabrikanten komen kan er een constante en stabiele kwaliteit gegarandeerd worden: “Nu hebben wij de beste band, de beste lijm, maar nu de afwerking nog. Wij hebben als Riepe dealer in Nederland topproducten in huis om ook de afwerking te perfectioneren. Denk hierbij aan anti-aanhechting, reiniging, antistatische- of koelmiddelen voor PU verlijming. Samen met Riepe geven wij onze klant levenslange garantie op de Riepe units, mits deze natuurlijk in de units de juiste middelen verwerkt.”

Voor de finishing touch is er de ‘Proloc kunststofcleaner professional’ en ‘Total clean’, goed voor een perfect eindresultaat. Voor tests, demo’s en monsters staat Proloc altijd voor u klaar  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.