Platform voor de interieurbouwbranche
Met Loox5 zet Häfele nieuwe stap bij de integratie van ledverlichting in meubels
Een gebouw licht op fraaie wijze op dankzij geïntegreerde Loox5-verlichting. (Beeld: ©Adolf Bereuter)

Met Loox5 zet Häfele nieuwe stap bij de integratie van ledverlichting in meubels

Eenvoudige plug-and-play, hogere lichtopbrengst, betere kleurweergave en een voeding die geschikt is voor een uitgangstroom van 5 Ampère. Het zijn maar een paar voordelen van de nieuwe generatie van het Loox-verlichtingssysteem van Häfele, Loox5. Met een speciale Licht Consultant en de nieuwe Led-op-Maat Service ontzorgt Häfele de meubel- en interieurbouwer nog verder. 

Tekst: Hidde Jansen   Beeld: Häfele

Tien jaar geleden lanceerde Häfele met Loox een revolutionair systeem dat het toepassen van ledverlichting in meubels een stuk eenvoudiger maakte. Dankzij technologische ontwikkelingen is Loox inmiddels alweer toe aan z’n vijfde generatie: Loox5. Boven op de overzichtelijke bekabeling en eenvoudige montage van het Loox-systeem, biedt Loox5 veel handige en fraaie, nieuwe oplossingen.

Een van de grootste verbeteringen van Loox5 is de vernieuwde voeding, zegt Michel Mulder, productmanager bij Häfele. “De voeding van Loox5 levert een uitgangstroom van 5 Ampère en is 24/7 voor de volle 100 procent belastbaar. Dat maakt het onder andere mogelijk om ledstrips tot wel 12 meter op de voeding aan te sluiten, bijvoorbeeld voor grote keukens en lange meubelopstellingen. Ook zorgt Loox5 voor een hogere lichtopbrengst, betere kleurweergave en een levensduur van meer dan 50.000 uur. Verder is het systeem verkrijgbaar in tijdloze designprofielen in zwart, zilver en RVS-look en zijn de ledstrips leverbaar in een smalle 5 millimeterstrip.”

Het Loox5-systeem met wandschakelaar, afstandsbediening en de Häfele Connect Mesh app.

Nimbus en IP67

Met Loox5 kun je – volgens Mulder – álle verlichtingsvragen invullen: van functionele tot sfeerverlichting, van meubel- tot ruimteverlichting en van basic oplossingen tot specialistische toepassingen en luxe armaturen. Mulder: “Loox5 vormt de perfecte match met de designverlichting van Nimbus. Na installatie met de Loox5-connectorkabel bedien je zowel je Loox5-meubelverlichting als de Nimbus-lampen met slechts één afstandsbediening, wandschakelaar of de Häfele Connect Mesh app. Of denk aan de nieuwe IP67-ledstrip, die dankzij zijn water- en stofdichtheid ideaal is voor de mooiste verlichtingscreaties in sauna’s, zwembaden en buitenkeukens.” 

Loox5 vormt de perfecte match met de designverlichting van Nimbus.

Loox5 in Fletcher Hotel Scheveningen

Meubel- en interieurbouwer Inris integreerde onlangs het Loox5-systeem in alle bedden van het Fletcher Hotel in Scheveningen. Kasper Blanksma begeleidde het project namens Inris: “We hebben alle hoofdboards voorzien van led-leeslampjes met USB-aansluitingen aan beide zijden. Daar kunnen gasten hun telefoon aan opladen. Boven op de bedwand ligt nog een ledlijn die strijklicht geeft.” 

Blanksma roemt met name de eenvoudige toepassing van Loox5. “Het is een prachtig plug-and-play-systeem. Bij de montage hebben we geen gedoe met elektra of met het solderen; we kunnen het systeem gewoon in het meubel neerleggen en de stekker in het stopcontact steken.”

De IP67-ledstrip is dankzij zijn water- en stofdichtheid ideaal voor sauna’s.

Lichtconsultant en lichtplan

Voor het Fletcher-project had Blanksma veelvuldig contact met Michael Ruitenbach van Häfele. Als Licht Consultant ondersteunt en adviseert Ruitenbach klanten bij verlichtingsprojecten en vertaalt hij wensen naar een zogeheten lichtplan. 

Blanksma: “Het is ontzettend fijn dat iemand vanuit Häfele met ons meedenkt. Vooraf kregen onze medewerkers een demonstratie over hoe Loox5 functioneert, wat de mogelijkheden zijn en hoe we het systeem het beste kunnen aansluiten. Ook bij de uitvoering waren ze nauw betrokken. Häfele heeft telkens per projectfase alle benodigde producten verpakt, zodat we niet eerst alles zelf hoefden uit te zoeken, maar onze monteurs meteen aan de slag konden.”

Loox5-verlichting verwerkt in bedden van Fletcher Hotel Scheveningen.

Led-op-Maat Service

In mei lanceert Häfele een nieuwe aanvulling op het Loox-systeem: de Led-op-Maat Service. Waar klanten voorheen ledstrips en profielen van een standaardlengte moesten afnemen en zelf op maat moesten maken en assembleren, kunnen ze voortaan een profiel met voorgemonteerde ledstrip op elke gewenste afmeting bestellen. 

Als vaste klant is Blanksma erg blij met die ontwikkeling: “Dat Häfele strips op maat gaat leveren, scheelt ons in de eerste plaats een hoop werk. Daarnaast bespaart het afval en opslagruimte. Als ik bijvoorbeeld maar 190 centimeter nodig heb, moet ik nu nog een rol van 3 meter aanschaffen. Dat is dankzij de Led-op-Maat Service binnenkort verleden tijd.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.