Platform voor de interieurbouwbranche
‘Met dit onderscheidende fineer trek je klanten over de streep’
Dit is een ideaal product voor verticale toepassingen zoals de fronten van kasten en keukendeuren.

‘Met dit onderscheidende fineer trek je klanten over de streep’

De nieuwe ribbelfineren uit de ImpressionFineer collectie zorgen voor een exclusieve interieurbeleving. ‘De panelen zijn geribbeld en hebben daardoor een unieke structuur. Een fantastisch materiaal om gedoseerd bij projecten in te zetten,” zo geeft Cyrille van den Berg, mede-eigenaar van Berg & Smidt Interieurbouw aan.

De klant wilde materiaal met een natuurlijke uitstraling en daarom was deze fineersoort absoluut zeer geschikt.

Van den Berg kreeg de nieuwe technische fineren uit de ImpressionFineer collectie onder ogen dankzij de samenwerking met Iboma, specialist in decoratieve oppervlakken en constructief plaatmateriaal. Hij koos er voor de Eiken Ribbel te verwerken in een groot zakelijk project in Rotterdam. Voor deze opdrachtgever had Berg & Smidt in een eerder stadium ook al zijn woning gerenoveerd. “Wij zijn een relatief jong bedrijf dat op creatieve wijze een project uitvoert. Dat gold ook voor deze opdracht in Rotterdam. De medewerkers van Iboma hebben ons in de afgelopen jaren uitstekend begeleid en geadviseerd. De keuze voor dit fineer is dan ook goed te verklaren.” Frank Anbergen, accountmanager bij Iboma, knikt bevestigend. “Bij dit project hadden wij onder meer een technische rol waarbij we adviseerden over de behandelmethodes. In het voortraject zijn er diverse beits- en afwerktesten gedaan op beschikbaar gestelde stalen om zo tot het gewenste eindresultaat te komen voor dit project.’’ 

De klant wilde materiaal met een natuurlijke uitstraling en daarom was deze fineersoort absoluut zeer geschikt.

Over ImpressionFineer

Patrick Goverde, directeur bij Deco-Nova uit Nederweert, is productowner van ImpressionFineer. Dit is een private label van de Legit Forum Groep. “Om onze producten onder de juiste aandacht te brengen, benaderen wij interieurontwerpers en -verwerkers en proberen we deze groep te enthousiasmeren. Denk hierbij aan binnenhuisarchitecten, interieur- en keukenbouwers, scheepsbouw, standbouw en meubelindustrie, maar ook timmerbedrijven. Het voordeel van dit soort fineer is dat diverse lagen op elkaar geperst zijn en de structuur erin is geperst.” Zowel het eiken als noten fineer is uit voorraad verkrijgbaar.  De platen zijn 19 millimeter dik en wegen 41 kilogram. “Een ideaal product voor verticale toepassingen zoals de fronten van kasten en keukendeuren.”

Natuurlijke uitstraling

Frank Anbergen was in het voortraject dus al betrokken bij het ImpressionFineer dat uiteindelijk door Berg&Smidt is toegepast. “Als Iboma zijn wij al een tijdje hun leverancier op het gebied van plaatmateriaal. Eind vorig jaar bracht ik weer een bezoek aan hun kantoor om ze een update te geven over de nieuwste materialen, zoals dit technisch fineer. Het inspireerde Cyrille van den Berg en zijn compagnons. Zij kozen ervoor om de eiken versie te
gebruiken in dit kantoor in Rotterdam. Daarmee is het één van de eerste projecten in Nederland waar dit materiaal is toegepast. De klant wilde materiaal met een natuurlijke uitstraling en daarom was deze fineersoort absoluut zeer geschikt. De structuur zorgt voor een bepaald diepte-effect en is zeker vernieuwend.”

Cyrille van den Berg geeft aan dat hij volledige vrijheid kreeg van de klant. “Door onze eerdere samenwerking was er voldoende vertrouwen. Dankzij het juiste advies van Iboma konden wij de klant overtuigen. De ribbelpanelen uit de ImpressionFineer collectie zijn vernieuwend. Dat spreekt mensen altijd aan. Zij willen iets unieks. Met dit onderscheidende fineer trek je klanten over de streep. Als interieurbouwer behandelen wij het fineer, denk hierbij aan lakken, beitsen, oliën, etc. Zo zorgen wij dat het fineer op juiste kleur wordt gebracht en aansluit bij het gehele ontwerp. Toch luidt mijn advies: ga dit materiaal niet overal toepassen want dan verliest het zijn exclusieve uitstraling. Breng het gedoseerd. ”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.