Platform voor de interieurbouwbranche
Met deze tekensoftware levert uw klant zijn tekeningen productieklaar aan
Productiebedrijven met Korpus kunnen een licentie van Korpus Draw huren en die aan hun klant verhuren. Zo kan hij zelf tekeningen maken, die productieklaar zijn.

Met deze tekensoftware levert uw klant zijn tekeningen productieklaar aan

Tegelijk kiezen steeds meer firma’s er bewust voor om enkel te plaatsen én een beroep te doen op productiebedrijven om hun ontwerpen te helpen realiseren. Daar wringt vaak de schoen, want de fabrikant moet alles opnieuw tekenen en draagt ook de verantwoordelijkheid voor de fouten. Met het tekenprogramma Korpus Draw van softwarespecialist Vlecad kan een plaatser zelf tekenen met de eigenschappen van de productie-unit. De tekeningen worden productieklaar aangeleverd, wat de efficiëntie verhoogt en de kans op fouten aanzienlijk vermindert.

Vlecad is dé softwarepartner voor kastenbouwers en interieurspecialisten. De firma ontwikkelt al sinds 1987 CAD/CAM-software voor de meubel- en interieurindustrie, eerst voor de verwerking van massief hout, en met de lancering van Korpus voor de productie van kasten en interieurelementen met plaatmateriaal. 

“We zijn letterlijk gegroeid uit die houtwerkende industrie. Mijn vader was jaren verantwoordelijk voor de aansturing van de CNC-machines in een Limburgs meubelbedrijf. Ook ikzelf en andere medewerkers hebben eerst ervaring op de werkvloer opgedaan en kennen de markt door en door”, zegt huidig zaakvoerder Lars Vliegen. “Zo stelden we vast dat onze klanten steeds meer opdrachten voor derden uitvoeren. De tekeningen die ze daarvoor toegestuurd krijgen, moeten ze opnieuw tekenen. Daardoor wordt de werkvoorbereiding duurder, is er veel nazorg en groeit ook het risico op fouten, waarvoor de fabrikant finaal ook verantwoordelijk is. Daarom bieden we de productiebedrijven de mogelijkheid om een licentie van onze Korpus Draw te huren en die door te verhuren aan hun klant. Zo kan deze zogenaamde Korpus Member zelf tekenen met de eigenschappen van de Korpusdata van de productie-unit. Eens de tekening klaar is, kan de productie onmiddellijk starten.”

De Korpus Member slaat zijn tekeningen in een cloudomgeving op. De productie-unit kan die openen en op hun machines vervaardigen.

Tekenprogramma is meerwaarde

Korpus Draw betekent een meerwaarde voor zowel de productiebedrijven als hun klanten. Die Korpus Members zijn op zoek naar een tekenprogramma en de fabrikanten willen het aantal stappen bij de productie beperken en de efficiëntie verhogen. 

Vliegen legt uit hoe ze te werk gaan: “Uiteraard moet de productie-unit over een Korpus software met NC-aansturing beschikken en wordt de Korpusdata naar een Cloud-omgeving gekopieerd. De firma huurt een licentie van Korpus Draw om die aan hun klant te verhuren. Via Cameyo wordt een klantspecifieke login aangemaakt en de link wordt vervolgens naar de Korpus Member doorgestuurd. Die kan zijn tekeningen enkel in de Cloud-omgeving opslaan. Zodra het tekenwerk van de Korpus Member klaar is, kan het productiebedrijf de tekeningen openen en de productie starten, zonder nog verdere ingrepen te moeten uitvoeren. Door Korpus Draw uit te breiden met de Admin-module kan de Korpus Member trouwens ook een prijscalculatie maken, waardoor ze voor een betaalbare prijs een all-in-one oplossing krijgen.”

Extra ondersteuning

Wie met de software van Vlecad werkt, weet dat het softwarehuis niet alleen garant staat voor installatie en configuratie van softwareoplossingen, maar ook voor opleiding en service. “Dat geldt ook voor deze Korpus Draw tekensoftware”, sluit Lars Vliegen af. “Op onze Vlecademy website zullen we filmpjes beschikbaar stellen, waar Korpus Members steeds kunnen controleren, hoe een bepaalde functie werkt en hoe ze deze kunnen gebruiken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.