Bijlard International
01:42
21-02-2018

‘Mensen helpen die anderen inspireren, is eigenlijk geen sponsoring, maar een voorrecht’

Al 10 jaar is hij verslaafd aan zitskiën en 6 jaar geleden nam hij deel aan zijn eerste echte wedstrijd en op Worldcup-niveau. De laatste twee jaar, is de 18-jarige Jeroen Kampschreur aan een behoorlijke opmars bezig en haalt sindsdien de ene prijs na de andere binnen. Met als absoluut hoogtepunt zijn kwalificatie voor de twaalfde Paralympische Winterspelen in Pyeongchang in Zuid-Korea. Een talentvolle sporter met de absolute wil het maximale uit de mogelijkheden te halen.

Alle reden voor Bijlard International om Jeroen financieel te ondersteunen. Uiteraard ontvangt Jeroen bijdragen van NOC*NSF, maar heeft ook een aantal persoonlijke sponsoren nodig deze sport te kunnen beoefenen. Voor Bijlard International past het in het streven om maatschappelijk verantwoord te Ondernemen.

Directeur Peter Bijlard kent Jeroen al van jongs af aan en was direct onder de indruk van het doorzettingsvermogen van de jonge sporter. Zijn grote passie vond hij in het skiën. Een sport die niet geheel ongevaarlijk is. ‘Niet bang zijn, ’zo luidt het devies van de familie Kampschreur. Wie als kind geboren wordt met een dergelijke handicap weet niet anders. Zo is Jeroen ook opgevoed: zelfredzaamheid stond voorop, maar ook de wil om alles uit het leven te halen. Zeker als lichamelijk gehandicapt kind.

Bijlard International
Beeld: Robert Kampschreur                        

Op de vraag aan Jeroen op welke disciplines hij uitblinkt noemt hij eigenlijk bijna alles op: “Slalom, reuzenslalom, super g, down hill en supercombinatie. Op 4 van de 5 disciplines heb ik inmiddels een medaille gewonnen, alleen down hill ontbreekt nog. Maar daar ben ik heel hard voor aan het trainen.” Hij herinnert zich zijn eerste medailles nog die hij in 2016 won: zowel de Europa Cup als de eerste plaats in de World Cup in St. Moritz. Dat was zijn meest memorabele. De ontwikkeling van Jeroen wordt nauwgezet gevolgd door de Nederlandse Skivereniging, onder leiding van een hoofdcoach en onder toeziend oog van technisch directeur Wopke de Vegt.

Zijn intensieve sportcarrière combineert hij nu nog met een Havo-opleiding op het Beekdallyceum in Arnhem, vlakbij Topsportcentrum Papendal waar Jeroen het grootste deel van zijn tijd traint en woont. Het Beekdallyceum is een topsport talentenschool. Helemaal ingericht op sportende leerlingen met een aangepast lesrooster voor optimale trainingsmogelijkheden.

Want sporten is natuurlijk geweldig maar uiteindelijk zal ook hij aan een maatschappelijke carrière moeten denken. Maar voorlopig is Jeroen nog niet verzadigd; prijzen winnen is verslavend dus als het even kan wil hij zo lang mogelijk doorgaan. Volgens eigen zeggen is hij nog niet uitgeleerd en liggen er nog voldoende uitdagingen.

Bijlard International
Beeld: Robert Kampschreur                        

Naast school en trainen is Jeroen ook ambassadeur van de Cruijff Foundation. Dit betekent dat hij af en toe spreekbeurten houdt, die mensen moet inspireren om telkens weer hun grenzen te verleggen en het zoeken naar nieuwe uitdagingen.

Op de vraag aan Peter Bijlard waarom hij Jeroen sponsort is het antwoord heel simpel: “Mensen helpen die anderen inspireren, is eigenlijk geen sponsoring, maar een voorrecht. We helpen Jeroen graag met het verwezenlijken van zijn droom. De sponsoring is voorlopig tot aan de Olympische Spelen van 2018. Daarna kijken we weer verder.”

Tekst en beeld: Bijlard

Binnenwerk partners

WZC CadizRestaurant ‘t Oelnbret