Platform voor de interieurbouwbranche
Meetgereedschap moet onverslaanbaar zijn als het gaat om nauwkeurigheid

Meetgereedschap moet onverslaanbaar zijn als het gaat om nauwkeurigheid

Hultafors is een toonaangevend merk dat betrouwbare premium handgereedschappen levert en die ontworpen zijn voor veeleisende vakmensen over de hele wereld. Al meer dan 130 jaar ontwikkelt het bedrijf innovatief gereedschap om op te vertrouwen, in elke situatie.

De kennis die Hultafors heeft over de werkdag van professionele gebruikers is volop aanwezig. Net als de uitgebreide ervaring. Het begon allemaal in 1883, toen Karl-Hilmer Johansson Kollén datgene ontwierp wat nu de wereldberoemde duimstok is. Sindsdien is er elke dag steeds maar weer volop aandacht besteed aan het ontwikkelen en produceren van gereedschappen voor vakmensen.

Hultafors biedt dan ook een breed assortiment handgereedschappen voor alle soorten professionele vakmensen. De producten zijn ontwikkeld in samenwerking met professionele gebruikers en zijn bedoeld om hun werkdag zo soepel en efficiënt mogelijk te maken. Natuurlijk worden de professionele gebruikers betrokken bij bijvoorbeeld het testen van nieuwe producten totdat iedereen tevreden is met de resultaten. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat de producten hun belofte waarmaken; op gereedschap moet je kunnen vertrouwen! Het bedrijf streeft ernaar om producten te ontwikkelen met een ergonomisch ontwerp, die lang meegaan en gemaakt zijn van duurzame materialen. Zo wordt de levensduur van de producten gemaximaliseerd en tegelijkertijd wordt de impact op het milieu beperkt. 

MEETGEREEDSCHAP

Zo zijn de rolbandmaten – volgens Hultafors – onverslaanbaar als het gaat om nauwkeurigheid. De stalen rolbandmaten zijn zelfs de meest nauwkeurige die verkrijgbaar zijn. Voeg daar een uitstekende ergonomie, slimme functies en stevige behuizing aan toe en je hoeft niet verder te zoeken.

Meetnauwkeurigheid is dan ook een zeer belangrijke product-eigenschap van het meetgereedschap. Het is eigenlijk heel simpel. Alle kleine foutjes bij elkaar worden grote fouten en in het slechtste geval; werk dat overnieuw moet worden gedaan. Het is dus beter om het vanaf de eerste markering goed te doen. Uiteraard is dit van toepassing op het brede assortiment aan duimstokken. Maar ook op het assortiment aan rolbandmaten. Deze is ontwikkeld met geavanceerde technologie. Het merendeel van de rolbandmaten heeft een schaalverdeling die is aangebracht met inkjettechnologie. Op die manier bereiken we het hoogste niveau van nauwkeurigheid, EU-klasse I. Eenmaal bedrukt met de schaalverdeling wordt elke band met een laag matte polyesterlak gecoated. Dit geeft een anti-reflecterend effect heeft. Hierdoor wordt de leesbaarheid van de schaalverdeling vergroot.

ISO-gecertificeerde productie

Het bedrijf is er trots op dat dat de stalen rolbandmaten van wereldklasse zijn als het gaat om nauwkeurigheid. Maar vooroplopen brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. De productie van de stalen rolbandmaten wordt gecontroleerd door een kwaliteitsmanagementsysteem dat gecertificeerd is volgens ISO 9001. Dat betekent dat er binnen het bedrijf continu wordt gewerkt aan het verbeteren van het eigen productieproces, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Geclassificeerd als EU-klasse I 

Europese rolbandmaten zijn ingedeeld in twee klassen, I en II. De classificatie is een kwaliteitsmeting van de nauwkeurigheid van de rolbandmaat tijdens vooraf ingestelde omstandigheden. De stalen rolbandmaten, zowel kort als lang, worden geclassificeerd als EU-klasse I, de hoogste nauwkeurigheid.

Talmeter – beter meten

Van alle rolbandmaten is de Talmeter misschien wel de meest bijzondere. Ben je gewend aan traditionele rolbandmaten of duimstokken? Dan zal de Hultafors Talmeter je werk ingrijpend veranderen, het meten en aftekenen wordt veel gemakkelijker. Met de Talmeter kun je iets meten en het vervolgens direct op je werkstuk aftekenen. Je hoeft de meter niet eens af te lezen om de lengte te verifiëren.

Meten en aftekenen was nooit zo eenvoudig

Met een Talmeter hoef je een uitgevoerde meting niet om te zetten in een maat. In plaats daarvan lijn je gewoon de markering en de gemeten uiteinden tussen de meetpunten van het gemeten object af. De band wordt automatisch op deze lengte vergrendeld en vervolgens ets je de exacte lengte op het werkstuk met dezelfde meet- en markeerranden. Dit kan je één of meerdere keren doen zonder dat de nauwkeurigheid afneemt. Je hoeft niet eens goed te kunnen zien om een precieze meting en aftekening te maken. Het is net zo eenvoudig om interne en externe maten te nemen, cirkels te tekenen en, afhankelijk van het model, zelfs diameters en omtrek te meten. Verken dus meteen de mogelijkheden!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.