Platform voor de interieurbouwbranche
Meer mogelijkheden en ‘Made in Germany’. Solid Surface met diverse extra eigenschappen
Rabobank Amerstreek, balie gemaakt uit Getacore.

Meer mogelijkheden en ‘Made in Germany’. Solid Surface met diverse extra eigenschappen

Soms zoek je als Solid Surface verwerker naar extra mogelijkheden in plaatmateriaal. Dat kan bijvoorbeeld een extra dunne Solid Surface plaat zijn. Technisch gezien is het lastig om Solid Surface in dunne uitvoering te produceren. Het Duitse Getacore heeft dit echter volledig onder de knie. In Nederland wordt Getacore gedistribueerd door de Legit Forum Groep. Patrick de Noord is product owner Getacore binnen de groep en vertelt ons meer over de Solid Surface oplossingen uit Duitsland.

De enige in 3 mm dikte

“Getacore is een Solid Surface materiaal dat qua samenstelling te vergelijken is met andere merken, maar met extra mogelijkheden. Zo heeft de fabrikant het voor elkaar gekregen om betrouwbaar 3 mm plaatdikte te produceren. Voor Solid Surface begrippen is dat ongekend dun. Het is een gevoelig procedé, maar het eindresultaat is perfect. Ook de 3 mm platen bieden de verwerker precies wat er verwacht mag worden. Alle goede eigenschappen van Solid Surface zijn aanwezig. Door de 3 mm platen op een drager te verlijmen, kun je grote objecten maken die massief lijken. Uiteraard is de 3 mm plaat ook thermo formeerbaar”, aldus De Noord.

Vormvrijheid met Solid Surface levert prachtige vormen op.

Gegarandeerd geen kleurverschil

Een ander groot voordeel van Getacore is dat de fabrikant de kleur in het productieproces volledig onder controle heeft. De Noord: “Bij Getacore hoef je je geen zorgen te maken over kleurverschillen als je plaatmaterialen uit verschillende productiebatches mixt. Getacore garandeert een kleurechtheid waarbij platen die onderling verlijmd worden en die uit verschillende batches komen, perfect matchen met elkaar. Na verlijming lijkt het hele oppervlak uit één stuk te bestaan. Daarom kom je Getacore veel tegen in keukens, waar er automatisch al sprake is van grotere oppervlakken. Ook ziekenhuizen maken veel gebruik van Getacore, vanwege de goede hygiënische eigenschappen. Het materiaal is niet poreus.”

Een groot voordeel van kunnen werken zonder kleurverschil is dat Getacore goed ingezet kan worden bij repeterende opdrachten. De Noord legt uit: “Wanneer je een winkelketen voorziet van elementen die met Getacore zijn gemaakt, dan weet je 100% zeker dat de uitgezochte kleur die in de eerste winkel is toegepast, exact dezelfde is als die in de laatste winkel. Wordt er gevraagd om een nalevering, dan kun je met een gerust hart dezelfde kleur nabestellen, in de wetenschap dat deze 100% matcht met de aanwezig kleur.” 

Een ander groot voordeel is dat er geen kleurverschil is tussen de spoelbak en de plaat: “Sanitairbakken zijn getest op een temperatuurverschil van 15°C – 60°C, keukenspoelbakken zijn getest op een temperatuurverschil van 15°C – 90°C en Quooker-proof.”

10 jaar garantie

De Noord is er trots op dat Getacore een in Europa geproduceerd product is. “Er wordt zoveel aandacht besteed aan de kwaliteit, dat de fabrikant maar liefst 10 jaar garantie biedt op dit Solid Surface materiaal. Wel onder de voorwaarde dat de platen door gecertificeerde partners worden verwerkt en geïnstalleerd.” 

De Legit Forum Groep levert Getacore grotendeels uit voorraad. Mocht iets niet op voorraad liggen, dan wordt het binnen een week uit Duitsland aangeleverd. “Dat is nog zo’n zekerheid van Getacore. Je hoeft nooit lang te wachten op een nalevering. Getacore is leverbaar in de plaatdiktes 3 mm, 6 mm, 10 mm en 12 mm. Respectievelijk onder de namen Smart (3 mm), Optimaal (10 mm) en Classic (6 en 12 mm). Smart is leverbaar in 55 kleuren in platen van 1250 mm breed en 4100 mm lang. Optimaal wordt geleverd in 55 kleuren, in platen van 1250 mm breed en 4100 mm lang, Classic is verkrijgbaar in 12 kleuren, met plaatafmetingen van 760, 930 en 1250 mm breed bij een lengte van 2490 mm of 3680 mm.”

Tot besluit zegt De Noord: “We nodigen klanten graag uit om de spannende wereld van Getacore te verkennen en inspiratie op te doen.
Getacore is verkrijgbaar bij alldeco.nl | asilva.nl | decovisie.com | deconova.nl | drimensa.nl | iboma.com

Architect van dit project is Annekoos Littel Interieurarchitecten

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.