Platform voor de interieurbouwbranche
Meer capaciteit, sneller produceren, levertijden zijn gegarandeerd
Accountmanagers Leander Bulten en Paul de Waard.

Meer capaciteit, sneller produceren, levertijden zijn gegarandeerd

Procesinnovatie leidt tot productinnovatie

Goed nieuws voor Panel Precision in Wehl en daardoor geweldig nieuws voor de markt. De nieuwe CNC Nestingmachine is in gebruik genomen. Accountmanagers Paul de Waard, en Leander Bulten zijn vanzelfsprekend enthousiast. “Met de Homag CENTATEQ N-210 maken we een enorme efficiencyslag”, zegt het tweetal. “We kunnen beter optimaliseren en nog sneller produceren.”

De fabrikant en bewerker van maatwerkpanelen besteedt elke dag aandacht aan het verbeteren van de eigen werkprocessen. “Procesinnovatie leidt bij ons altijd tot productinnovatie”,  zo zeggen de twee. “Als we deze laatste investeringen niet hadden gedaan, dan hadden we nooit onze huidige levertijden kunnen blijven garanderen. Onze klanten, van interieurbouwers tot projectontwikkelaars – van ZZP’ers tot aan de grote bureaus van Nederland – hebben daar veel voordeel van. Ze zien dat de innovaties die we tot stand brengen ook de kwaliteit van de eindproducten naar een hoger niveau brengt.”

Het prachtige ruim opgezette pand van Panel Precision in Wehl.

“Met deze nieuwe machine voor houtverwerking (en metaal of kunststof) kunnen we het werk nog beter verdelen: max. formaat 3100 x 2100 mm. Op deze machine plaatsen we hele platen. Automatisch pakt hij deze platen en optimaliseert hij deze stuk voor stuk en de machine freest alle bewerkingen in een plaat/paneel aan. Heel efficiënt! Bovendien is er bijna geen afval meer. De andere CNC-BAZ kan dan ontlast worden en doen waar deze goed in is: het rond, ovaal of ellips frezen en het kantenbanden in vorm.”

De Homag CENTATEQ N-210 is intussen volop in gebruik.

Het tweetal zegt dat investeringen de gezonde groei-ambities van het bedrijf waarborgen. “We zeggen wel eens grappend tegen elkaar dat we ‘de grootste van het oosten’ zijn. We hoeven echter niet de grootste verwerker van Nederland te worden maar we willen wel onze positie in de markt steviger neerzetten. Een behapbare groei is voor ons het middel om steeds beter te worden en de hoogste kwaliteit te kunnen blijven leveren.”

Over Panel Precision

De werklogistiek in Wehl: 

1. Werkvoorbereiding

De productiemedewerkers dienen te weten wat er geproduceerd moet worden. De werkvoorbereiding bestaat uit het maken van de technische tekeningen, het opstellen van de stuklijsten, het optimaliseren van het plaatmateriaal, het programmeren en het eventueel op klantwens realiseren van een gerichte inkoop.

2. PU Vlakverlijming

PU lijm wordt toegepast voor het verbinden van een scala aan materialen. PU Lijm is een 100% vaste stof, anders dan water gedragen systemen en systemen die oplosmiddelen houden. Als enige fabriek in Nederland (!) wordt het plaatmateriaal in de volledig stofvrije PU lijmstraat met overdruk verlijmd. Hierdoor kan Panel Precision een garantie afgeven voor het eindproduct: de hoogste consistente vlakke oppervlakte uitstraling in zowel hoogglans als mat verlijmde decors. Er worden geen oplosmiddelen gebruikt.

3. Opdelen

Panel Precision heeft een computergestuurde opdeelzaagmachine in de fabriek staan. Deze deelt panelen op die dan worden voorzien van een etiket met paneelspecificaties. De panelen zijn efficiënt ingedeeld door middel van slimme optimalisatiesoftware waardoor het restafval beperkt wordt tot het minimum. Duurzaamheid is een aspect dat hoog op de agenda staat in Wehl. De verwerkbare materiaalafmetingen zijn 4100x4100x90 mm.

Paul de Waard: “Wij kunnen nu ook produceren vanaf de rol. Of het nu gaat om papier of kunststoffolie: het kan nagenoeg op alle ondergronden worden verlijmd.”

4. Kantverlijming

De computergestuurde kantenverlijmer beschikt over 10 aggregaten met het doel een paneel machinaal te kunnen bewerken. Dit betekent dat handwerk niet meer nodig is. Er wordt zowel een witte als transparante kleur van PU lijm toegepast, om een optische nul-voeg te creëren. Er kunnen veel verschillende soorten materialen worden verwerkt op de computergestuurde kantenverlijmer: geschikte materialen zijn:  HPL, fineer, ABS en melamine. 

5. CNC opdelen, boren, frezen en rondkantverlijmen  

De CNC-BAZ wordt voorzien van programma’s die bij de werkvoorbereiding gerealiseerd zijn. Deze programma’s zijn vertaald naar een barcode die aansluit op het scansysteem waarmee Panel Precision werkt. Hierdoor is de communicatie één op één tussen het uitgewerkte programma en de machine: er kan niets misgaan! De machinaal houtbewerker scant dan de panelen om deze vervolgens te bewerken. De machine deelt op, boort, freest en rondkantverlijmt. Panel Precision laat niets aan het toeval over: de opgeleverde kwaliteit is consistent hoog én… niet onbelangrijk: de assemblagetijd gaat omlaag. Kortom, tijdwinst! Het bewerkingsveld heeft de afmetingen 6000 x 1500 mm.   

6. Assemblage

Panel Precision biedt tevens assemblage service aan. Deze assemblage afdeling verricht een breed scala aan werkzaamheden door de variatie van verschillende industrieën in het klantenbestand van over de hele wereld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.