Platform voor de interieurbouwbranche
Mat messing is de trend voor een meesterlijk mooie uitstraling

Mat messing is de trend voor een meesterlijk mooie uitstraling

De kans is groot dat u, net als ik, weleens gezellig ergens aan de bar staat. In uw favoriete café, in de kantine van de sportclub, of ergens in het land tijdens een gezellig samenzijn. Eén voet op de messing voetsteun beneden, met een elleboog hangend op de messing buis die de bar omcirkelt. “Zonder het te beseffen kom je dan in aanraking met ons bedrijf”, zegt Martin Hohmann met een glimlach. Hij is accountmanager bij het Duitse G-Fittings GmbH. “Bijna iedereen heeft weleens op ons gestaan of ons in de hand gehad!”

G-Fittings GmbH is een afsplitsing van het alom bekende merk Antiqua. Een merk dat al meer dan 25 jaar messing producten op de markt zet, waaronder de voornoemde buiskoppelsystemen. G-Fittings heeft zich afgesplitst om gerichter de markt te kunnen bedienen in Europa, met mooie producten als buiskoppelsystemen en een productrange in beslag voor glazen deuren. De nieuwste trends volgens Hohmann: “Producten in een mat messing of antraciet zwarte finish.”

Een ingetogen, chique uitstaling in mat messing.

Geen nieuwe kleur, wel een nieuw procedé

“Messing is nog steeds de core business bij ons moederbedrijf. We produceren dagelijks de buiskoppelsystemen voor hand- en voetsystemen. Deze producten vinden internationaal hun weg niet alleen naar naar de horeca. Het programma bij G-Fittings is veel breder dan dat. Tien jaar geleden zijn we met het merk G-Fittings op de markt gekomen en inmiddels beginnen we aan naamsbekendheid te winnen. We leveren aan interieurbouwers, glas- en metaalbedrijven”, legt Hohmann uit.

De nieuwe trendkleuren mat messing en antraciet zwart kunnen binnen de hele range van producten geleverd worden. “Als buiskoppelsysteem en als beslag voor glazen deuren, inclusief alle daarbij behorende accessoires. Om mat messing en antracietgrijs als toplaag op een RVS ondergrond te kunnen aanbrengen, wordt er een nieuw procedé gebruikt, namelijk ‘PVD’, wat staat voor ‘Physical Vapour Disposition’. Deze micron-dunne nanolaag zorgt voor een zeer decoratief effect. De fijne rvs-structuur is dankzij de geringe (maar daardoor niet minder sterke) laagdikte zichtbaar in de kleur.”

Mat messing geeft een subtiel gewicht aan de uitstraling.

One Stop Shopping

Voor G-Fittings GmbH ligt de nadruk actueel op het buiskoppelsysteem in mat messing en antracite grijs. “Naar verwachting zullen we midden volgend jaar komen met het programma deurbeslag in deze trendkleuren. Denk dan aan glasklemmen, deurkrukken, beslag en vloerpotten. Ook profiel voor douchecabines valt binnen het leverprogramma. We kunnen deze items nu al leveren hoor, maar dan puur op projectbasis. Er worden door verschillende disciplines binnen de interieurbouw hele projecten aangenomen in deze trendkleuren. Deze projecten nemen we zowel aan als lengtemateriaal, alsmede als kant en klare bouwpakketten, naar wens van de klant op maat geleverd.”

 Met de keuze uit RVS geborsteld, RVS gepolijst, messing gepolijst, mat messing en antraciet zwart voorziet G-Fittings in een groeiende behoefte aan buiskoppelsystemen en deurbeslag met een mooie, rijke finish. “Zelfs het glas voor de glazen deuren kunnen we op maat leveren, wat dat betreft is het bij ons ‘One Stop Shopping’. Het enige dat we niet doen, is inmeten en monteren”, aldus Hohmann. 

“Het mooie is dat alles samen toe te passen is. Zo kunnen onze glasklemmen gecombineerd worden met het buiskoppelsysteem. Daarmee voorkom je kleurverschillen. Ook bijbehorende accessoires voor het buiskoppelsysteem, zoals halve en hele eindbollen en eindkappen, worden in dezelfde kleuren geleverd. Daarmee bedienen we de interieurbouwer die écht oog voor detail heeft.”

De distributie van de G-Fittings producten loopt via voorraadhoudende partners of kan rechtstreeks af fabriek geschieden. “We leveren aan iedere professional in interieurwerk”, zegt Hohmann tot besluit.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.