Platform voor de interieurbouwbranche
Massief hout als topspecialisme
Fred de Geus is dit jaar 35 jaar in de zaak.

Massief hout als topspecialisme

Hij is 55 jaar en runt een meubelfabriek in Opmeer. Fred de Geus was als kind al bij zijn vader Cees in de zaak, vanaf zijn twintigste werd hij mede-eigenaar en 13 jaar later sloot broer Arjan zich ook aan. Fred is dit jaar 35 jaar in de zaak. Meubelfabriek FMO is gespecialiseerd in massief hout bewerken en is voor veel interieurbouwers de vaste toeleverancier.

“We leveren massief hout als specialisme in alle vormen, maten en afwerkingen”, opent Fred het gesprek. “Ongeveer 90% van wat we leveren aan interieurbouwers is massief eiken. Bewerkt, geschaafd, geschuurd, gelakt, als halffabricaat of helemaal compleet als meubel.” FMO kan alles prefab op locatie aanleveren. “Het is hier ‘u vraagt, wij draaien’. We leveren veel massieve panelen en tafelbladen, evenals regelwerk voor wanden, een echte trend op kantoor, in de retail en thuis.”

FMO beschikt over een trouw en flexibel team, dat ook nog een stapje harder zet als het nodig is.

Het toverwoord is ‘snelheid’

Fred merkt op dat toeleveranciers steeds belangrijker worden binnen de interieurbouw. “Interieurbouwers besteden meer en meer uit, omdat ze zelf de machines niet meer hebben, geen voorraad willen houden en bij ons de expertise aanwezig is. Het toverwoord? Snelheid! Door onze voorraad en een trouw en flexibel team, dat ook nog een stapje harder zet als het nodig is, kunnen wij snel leveren. Van offerte tot eindproduct, bij ons gebeurt alles in een rap tempo. Meestal krijgen we uitgewerkte orders toegestuurd, soms moet onze tekenaar zelf aan de slag.”

Indrukwekkend machinepark

Het spreekt voor zich dat de werkwijze van FMO om de juiste machines en operators vraagt. Bij de rondleiding zien we twee CNC-freesmachines, een meerbladszaag voor de lattenwanden, een volautomatische afkortstraat – die ook kan kepen – en een grote, vierzijdige schaaf. Fred: “Begin oktober komt daar nog een grotere breedbandschuurmachine bij met borstelfunctie, de enige in Nederland op 130 cm breedte. We leveren graag een breed programma dat volledig in eigen beheer wordt vervaardigd.” Indien gevraagd wordt er bij FMO ook fineer verwerkt. “Het blijft tenslotte een houtproduct”, vervolgt Fred. “Maar HPL kom je bij ons niet tegen. Het budget van de klant is medebepalend of er met fineer gewerkt wordt. Of de klant nu massief hout of fineer wil, bij ons kan hij rekenen op het beste resultaat. We hebben tenslotte een goede naam hoog te houden.”

“We leveren veel massieve panelen en tafelbladen, evenals regelwerk voor wanden.”

Ook voor vloeren

Wie een massief houten vloer nodig heeft, is bij FMO aan het juiste adres. “We kopen parket in en kunnen daar van alles in aanpassen. We zien dat er meer hout richting de retail gaat momenteel, ook vloeren en houten wanden worden veel besteld. Het fysieke winkelwezen wil beleving om klanten te trekken: door internet en de coronapandemie heeft de fysieke retail het zwaar. Met houtproducten kun je dan sfeer en warmte creëren.”

Wederzijds vertrouwen als basis voor succes

FMO betrekt al jaren hout bij dezelfde leveranciers. “Dat doen we om kwaliteit te kunnen waarborgen naar onze klanten toe, die op hun beurt loyaal naar ons zijn. Wederzijds vertrouwen is zo belangrijk en wij zijn een no-nonsense bedrijf. ‘What you see is what you get’. Het is de basis voor succes, bij ons, bij onze toeleveranciers en bij onze klanten. Dat is ook de reden waarom ons hele machinepark bij SCM Group vandaan komt. Voor al onze bijproducten, zoals lak en schuurpapier bijvoorbeeld, hebben we vaste leveranciers waar we al jarenlang bestellen. We houden de hele productieketen graag solide.Alleen zo houden we kwaliteit en snelheid op peil”, aldus Fred.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.