Platform voor de interieurbouwbranche
Marlan lanceert Ecolan®

Marlan lanceert Ecolan®

Marlan lanceerde vrijdag Ecolan®, een gerecycled solid surface collectie. “De lancering van een nieuwe merk op de solid surface markt is een mooie stap voor ons als solid surface producent”, vertelt Rik Heerema, eigenaar van Marlan. “Ecolan® is onze nieuwe collectie die voor 35% gemaakt is van gerecyclede solid surface platen. Het type Neutal White is daarnaast ook oneindig te recyclen, wat het een circulair materiaal maakt.” 

PyraSied Xtreme Acrylic is voor Marlan de Europees distributeur van Ecolan®. PyraSied voegt het merk toe aan haar collectie Mooizame Materialen. Design kunststoffen die mooi én duurzaam zijn. “We zijn ontzettend blij met dit nieuwe solid surface merk”, aldus Sander de Boer, eigenaar van PyraSied. “Het is absoluut een toevoeging aan onze collectie Mooizame Materialen, waar ook bekende merken zoals Smile Plastics, Durat® en Plasticiet onderdeel van uitmaken. Dit verstevigt ook onze positie als voorloper in gerecyclede kunststoffen in Europa.” 

Verhuur van solid surface producten

Marlan gelooft in een circulaire toekomst en durft daarom nog een stap verder te gaan dan alleen het aanbieden van gerecycled solid surface.  “De eindproducten die wij maken van Ecolan® Neutral White, zoals baden, wastafels en douchevloeren bieden wij ook in de verhuur aan,” vertelt Rik Heerema, eigenaar van Marlan. “Wij vinden het belangrijk dat onze producten en de manier waarop die tot stand komen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Vanuit die gedachte introduceren wij onze nieuwste innovatie Solid as a Service aan. Je betaalt niet voor het solid surface product maar voor het gebruik ervan. Zo genieten onze klanten altijd van een perfect onderhouden interieur, voor ene vast bedrag per maand.” 

“Al vanaf het ontwerp houden we rekening met hergebruik. We hebben het sanitair namelijk zo ontworpen dat het makkelijk te repareren is. En raakt een product van Neutral White flink beschadigd? Dan voorziet Marlan dat de klant binnen no-time van gloednieuw sanitair voorzien is en nemen het oude materiaal weer in en hergebruiken dat als component voor nieuwe producten. We willen hiermee een actieve rol spelen in het realiseren van een circulaire economie en start deze innovatieve toepassing voor de hospitality branche.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.