Platform voor de interieurbouwbranche
Maiburg wordt premium partner FINSA plaatmateriaal

Maiburg wordt premium partner FINSA plaatmateriaal

Het doel is helder. FINSA zet in op een duurzame groei van haar bedrijf met maar één doel voor ogen; dichtbij haar klanten staan om de beste service te kunnen bieden. Met het aantrekken van een nieuwe dealer in Nederland kan FINSA dit doel verder uitbouwen. Het bedrijf is dan ook blij te melden dat Maiburg haar nieuwe premium partner wordt voor FINSA plaatmateriaal in Nederland.

Gama Duo Essentials voorraadcollectie

Maiburg start het partnerschap door de introductie van diverse dragermaterialen en een compacte Gama Duo Essentials-collectie op decoratief gebied. Deze bevat de 9 meest essentiële melamine basisdecors op superPan-plaatmateriaal van FINSA in structuur Soft III. Alle decors zijn uit voorraad leverbaar in de maat 2850x2100x18mm. en daarnaast zijn de witte en zwarte decors ook beschikbaar op 10mm dikte. Van alle decors is tevens HPL in de maat 3050x1300x0,7mm. en bijpassend ABS-kantenband beschikbaar. De overige decors uit de Gama Duo-collectie zijn voorlopig op aanvraag beschikbaar. Let op: er kunnen minimale besteleenheden gelden voor een specifiek decor.

Samenstelling

FINSA superPan is een plaatmateriaal met hoogwaardige technische eigenschappen die het de ideale plaat maken voor een groot aantal processen en toepassingen. De plaat is samengesteld uit twee lagen houtvezel (HDF), die zorgen voor een uitstekende afwerking van de toplaag, twee lagen fijne  spaanders, die zorgen voor stabiliteit en bijdragen aan een hoogwaardige afwerking en een laag grove spaanders die zorgen voor constructieve sterkte. Ten opzichte van conventioneel spaanplaat bereik je met superPan sneller een strak zaagresultaat door minder uitbrekende spaanders. Ook zijn de kanten van de plaat en de decoratieve toplaag beter bestand tegen stoten bij gebruik van superPan. FINSA superPan heeft de volgende voordelen van spaanplaat én HDF gecombineerd:

  • Perfect zaagresultaat
  • Vlakke toplaag met lage absorptie
  • Hoge weerstand
  • Uitstekende schroefvastheid
  • Hoge impact-bestendigheid
  • Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Certificeringen

Alle FINSA melamine-oppervlaktes hebben antibacteriële eigenschappen. De testen laten zien dat 24uur na het contact met bacteriën (E. coli en S. Aureaus), de populatie is verminderd met > 99,99%. Het melamine oppervlak remt dus de groei of verspreiding van bacteriën. Het voorkomt reproductie en dit antibacteriële effect wordt gedurende de levensduur van het product in stand gehouden.

superPan bestaat voor minstens 15% uit gerecycled materiaal en tot wel 90% uit zogenaamd rapidly renewable of cycled content en draagt het Cradle-to-Cradle Bronze-certificaat. Cradle-to-Cradle laat zien hoe veilig en duurzaam een product is in een circulaire economie.

Al het gemelamineerde superPan is bovendien FSC Mixed Credit-gecertificeerd. Eventueel is op aanvraag al het materiaal ook 100% PEFC-gecertificeerd verkrijgbaar. De milieu-impact van superPan wordt beschreven in de EPD (Environmental Product Declaration). Hierin staat bijvoorbeeld dat de ingevangen CO2 tijdens de productie in het hout blijft. Meer informatie of documentatie is op aanvraag beschikbaar.

Maiburg heeft de Gama Duo Essentials Collectie beschikbaar in een monsterkaart met alle 9 verschillende decors. Vraag hem vandaag nog aan via verkoop@maiburg.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.