Platform voor de interieurbouwbranche
Maiburg introduceert watergedragen formaldehydevrije lijm

Maiburg introduceert watergedragen formaldehydevrije lijm

H.B. Füller en Maiburg, haar verdeler in de BeNeLux, willen een stap verder gaan in duurzaamheid. Met de introductie van de nieuwe PVAc-lijm Rakoll® 4933 bieden ze klanten nu de zekerheid van sterke en betrouwbare lijmen die tevens bijdragen aan het verlagen van gevaarlijke emissies.

De certificering van samengestelde houten producten wordt de laatste jaren strenger met betrekking tot de emissie van vluchtige organische stoffen. Met name de uitstoot van formaldehyde. De voornaamste reden is dat formaldehyde ten opzichte van vroeger in een andere gevarenklasse is ingedeeld. Rakoll® 4933 is ontwikkeld om ervoor te zorgen dat klanten kunnen voldoen aan de strengste classificatienormen, terwijl de sterke en betrouwbare lijmverbindingen van Rakoll PVAc-lijmen behouden blijven.

Duurzaamheid en gezondheid
Rakoll® 4933 levert een positieve bijdrage aan het verlagen van emissies van formaldehyde en andere vluchtige organische stoffen van het samengestelde paneel, een gezondere werkplek en schonere binnenlucht die wij inademen.

Rakoll® 4933

Eigenschappen en toepassingen
De witte houtlijm heeft een hoge initiële sterkte en snelle afbinding voor een goede en betrouwbare verlijming. Het product kent tevens een lange houdbaarheid, tot 1 jaar, met een betere productstabiliteit. Bovendien heeft deze lijm een lagere machinecorrosie en minder verkleuring van het hout dan gewone D3-lijmen door een lagere zuurgraad (hogere pH-Waarde).

Rakoll® 4933 is uitstekend geschikt voor vlakverlijming van bijv. HPL en CPL op een drager, folie en fineer. Het product is daarnaast ook uitstekende geschikt voor diverse andere toepassingen in de houtverwerkende industrie, waaronder deurenproductie, parketvloeren, meubelindustrie en interieurbouw.

Deze duurzame keuze in witte houtlijmen past volledig in het MAIGREEN-concept; Het label van Maiburg met hieronder een duurzaam verantwoord assortiment en ondersteuning bij keurmerken en certificeringen, productkeuzes en -implementaties. Het bedrijf levert verpakkingen van 10Kg, 30Kg en 1100 Kg rechtstreeks uit haar eigen voorraad, welke bovendien zeer aantrekkelijk zijn geprijsd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.