Platform voor de interieurbouwbranche
Machineleverancier breidt gamma uit met nieuwe machines van Spaanse fabrikant
De machine kan in een 3- en 5-assige uitvoering geleverd worden. Het gereedschapsmagazijn met 10, 12 of 16 plaatsen bevindt zich ook op de X-as.

Machineleverancier breidt gamma uit met nieuwe machines van Spaanse fabrikant

Nesting machine en CNC-machine met balkentafels in één systeem

Meer dan 25 jaar ervaring en een uitgebreid gamma machines van verschillende merken maken van Viva Machines een ideale machineleverancier voor de meest uiteenlopende maakbedrijven. Ook schrijnwerkers, houthandels, keuken- en kastfabrikanten en andere houtververwerkende bedrijven kunnen er terecht voor afkortzagen, corpuspersen, boor- en freescenters, 5-assige CNC-bewerkingscentra en andere houtbewerkingsmachines. De firma uit Hooglede kiest daarbij bewust voor een samenwerking met specialisten in hun vakgebied. Vandaag worden de nestingsmachines, CNC machines met balkentafels en andere oplossingen van het Spaanse Rierge S.A. aan het gamma toegevoegd.

Deze machine kan uitgerust worden met balkentafels met cups die over de nestingtafel gepositioneerd kunnen worden. (Beeld: Txema Gerardo)

Machines voor de bewerking van pvc en alu profielen, maar ook oplossingen voor automatische warehousing en afmontage, stapelautomaten, verpakkingsmachines, speciale houtbewerkingsmachines, finishing systemen, CNC-gestuurde boormachines, 5-assige bewerkingscentra, zaagautomaten en corpuspersen: ze behoren stuk voor stuk tot het gamma van Viva Machines. “Dankzij onze jarenlange ervaring en, indien gewenst, met de ondersteuning van onze partners bieden we onze klanten voor elke toepassing een machine of totaaloplossing op maat. Daarom kiezen we er bewust voor om alleen maar samen te werken met machinefabrikanten die specialist zijn in hun eigen vakgebied”, stelt mede-eigenaar en salesmanager Kevin Six. “Voor de houtverwerkende industrie zijn we onder meer officieel verdeler van de afkortzagen van Omga, de corpuspersen in doorloop van Erregi, de persen van Orma, de boor- en freescenters van Stema, de speciale 5-assige CNC-bewerkingscenters van Pade en de speciale houtbewerkingsmachines op maat van Stemas. Sinds kort hebben we ook een overeenkomst met de Spaanse fabrikant Rierge S.A. voor de verdeling van hun complete gamma van CNC gestuurde machines.”

Rierge S.A. als nieuwe partner

Bij de Spaanse fabrikant van houtbewerkingsmachines lag de focus lang op de eigen lokale markt en later op Zuid-Amerika, Portugal, Frankrijk en Scandinavië. Samen met Viva Machines zetten ze nu de stap naar de Benelux-markt. “Deze machinebouwer werd opgericht in 1954 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van CNC-bewerkingscentra voor de meest uiteenlopende industriële sectoren. De combinatie met systemen voor het beladen en ontladen leidt tot een verregaande automatisatie van het productieproces. Ook de software voor dergelijke toepassingen wordt inhouse ontwikkeld”, licht Six toe. “Een firma als Rierge sluit perfect bij onze visie aan. Het is een firma met een open geest, waar een klant geen nummer is. Bij de start van een project wordt geluisterd naar de behoeften van de klant. Aangezien de fabrikant de machines en software volledig in eigen huis maakt, kunnen ze ook flexibel inspelen op de wensen van de klant en de machines individueel daarop afstemmen.”

Revolutionair bewerkingscentrum met nesting en balkentafels

Het productgamma van Rierge omvat onder meer verschillende types. Het productgamma van Rierge omvat onder meer verschillende types bewerkingscentra. Dit gaande van verschillende modellen van nesting machines, als meerdere modellen van CNC bewerkingsmachines met balkentafels. “Voor wie ruimte op de werkvloer wil besparen, biedt de fabrikant met de Easynest Evolution een unieke oplossing in de markt. Dit systeem is een nesting machine die ook uitgerust kan worden met balkentafels met cups, die over de nestingtafel gepositioneerd kunnen worden. Met dit systeem heeft de klant dus zowel een nesting machine als een CNC- machine met balkentafels, gecombineerd in één oplossing. Deze machine werd in eigen huis ontwikkeld en is ook gepatenteerd”, geeft Kevin Six aan. “Deze bewerkingsmachine kan afhankelijk van de toepassing zowel in een 3-assige als 5-assige uitvoering geleverd worden. Het gereedschapsmagazijn met 10, 12 of 16 plaatsen bevindt zich op de X-as, naast de spindel, waardoor er sneller van gereedschap gewisseld kan worden. Net als de andere machines van Rierge wordt ook deze Easynest Evolution met een SINUMERIK 840D SL controller van Siemens gecombineerd. Vanaf het tweede kwartaal van 2022 zal deze machine ook in de showroom van Viva Machines gedemonstreerd kunnen worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.