Platform voor de interieurbouwbranche
Maatwerk voor thuis of op kantoor

Maatwerk voor thuis of op kantoor

Wie het interieur van een gebouw wilt (her)inrichten, neemt een specialist aan. Die kan immers het volledige project, van A tot Z, voor zijn rekening nemen. Mollekens-Celis (Molyvco) uit Duffel bestaat al meer dan 20 jaar en is gespecialiseerd in totaalinrichting en de uitwerking en productie van maatwerk voor particuliere woningen en kantoren. Om sneller, nauwkeuriger en efficiënter te kunnen werken, investeerde de firma 10 jaar geleden in de Korpus-software van Vlecad.

Mollekens-Celis is een specialist in totaalinrichting van woningen en kantoren. Dit familiebedrijf zet de wensen van zijn klanten om in maatoplossingen en staat in voor een projectopvolging van A tot Z. “Klanten kunnen bij ons terecht voor de uitwerking van al hun interieurtoepassingen. Zo verzorgen we de inrichting van keukens en badkamers, slaapkamers, dressings en zolders, maar ontwerpen en produceren ook maatwerk voor wasplaatsen, TV-meubilair en binnendeuren en voeren gyproc- en parketwerken uit, …, en er is nog veel meer. Bij verbouwingen nemen we zelfs de volledige coördinatie voor onze rekening”, zegt zaakvoerder Yves Mollekens. “Elk project is uniek. We luisteren naar de klanten en zetten hun behoeften om in een 3D-plan, maken een offerte en stellen een timing voor. Na goedkeuring gaan onze ervaren vaklui aan de slag.”

Mollekens-Celis is een specialist in totaalinrichting van woningen en kantoren.

 

Sneller, nauwkeuriger en efficiënter dankzij de juiste software

Om aan de steeds strenger wordende eisen van de klanten te kunnen blijven voldoen, moeten interieurbouwers steeds flexibeler en sneller kunnen produceren, zonder daarbij in te boeten op de kwaliteit. De efficiëntie en productiviteit op de werkvloer moet geoptimaliseerd worden, waarbij ook het risico op fouten tot een minimum beperkt moet worden. Zowat 10 jaar geleden gingen Yves Mollekens en zijn team daarom op zoek naar een softwarepakket, dat geschikt was voor hun specifieke toepassingen. Na een grondige evaluatie van de verschillende mogelijkheden kozen ze voor de Korpus-software van Vlecad in combinatie met KeyCreator.

“Tot dan hadden we alles in AutoCAD uitgewerkt, werden veel zaken manueel getekend en moesten ook nog eens afzonderlijke CNC-lijsten gemaakt worden. Dat zorgde voor tijdverlies en verhoogde het risico op fouten”, geeft Mollekens aan.

Dankzij de software van Vlecad worden fouten reeds vóór de productiefase gecorrigeerd, waardoor tijd en kosten gespaard worden.

 

“Dankzij de software van Vlecad gebeurt alles veel vlotter en efficiënter. We kunnen alle plannen voor de mensen op de werkvloer vanuit de productietekening afdrukken, waardoor tekening en productie perfect op elkaar afgestemd zijn. Dankzij de 3D-visualisatie kunnen we ook fouten vóór de productiefase corrigeren, wat ons heel wat tijd en kosten bespaard.”

De firma investeerde zowat 10 jaar geleden in het Korpus-softwarepakket om de workflow sneller, nauwkeuriger en efficiënter te laten verlopen.

 

Continue update

Yves Mollekens en zijn team zijn intussen al bijna 10 jaar met Korpus aan de slag en dat heeft duidelijk een positieve invloed op de workflow. “We zijn uiterst tevreden van deze software en de service van Vlecad. Het pakket is uiterst gebruiksvriendelijk en de opleidingen zijn volledig to the point. Alles wordt gedetailleerd uitgelegd aan de hand van duidelijke voorbeelden die perfect op onze behoeften afgestemd zijn”, sluit zaakvoerder Mollekens af. “Kleine updates gebeuren online en zijn automatisch beschikbaar, terwijl er ook één keer per jaar een grotere update doorgevoerd wordt om de software verder te optimaliseren. Grotere aanpassingen of uitbreidingen worden tijdens een bijkomende opleiding verduidelijkt. Bij eventuele vragen of problemen krijgen we ook onmiddellijk technische ondersteuning. De mensen van Vlecad nemen van afstand het scherm over of komen ter plaatse om bij te sturen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.