Platform voor de interieurbouwbranche
Nieuws

Maatwerk volgens de regels van de kunst

foto-1-artikel-Mica-Myrthe-vierkant-R3_03188
Myrthe en Micaëla.

Tekst | Johan Debaere

Beeld | Unidoor / Jens Mollenvanger

28 oktober 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Samenwerken werkt beter!

Houtbewerking kent een lange geschiedenis bij Unidoor en daar zijn ze bij het familiebedrijf uit Dessel best fier op. Deze firma is gespecialiseerd in keuken- en kastdeuren, werkbladen, schouwkappen, tafels, meubels en meer. Ze voeren niet alleen ontwerpen uit voor houtbewerkers, schrijnwerkers, keukenbouwers en meubelinrichters, maar ook voor (binnenhuis)architecten en ontwerpers. Met maatwerk, een team van deskundige mensen en een state-of-the-art machinepark willen ze als MKB-bedrijf het verschil maken.

De passie voor de ambacht en de ambitie om steeds verder te innoveren, startte al bij grootvader Frans. Vandaag groeit Unidoor verder met Micaëla en Myrthe als derde generatie aan boord. Ze kunnen rekenen op vader Lieven, moeder Cisca en een deskundig team ondersteund door 30 vakmannen en –vrouwen op de werkvloer. Het machinepark is geschikt voor zowel snel, geautomatiseerd maatwerk als voor de productie van grote aantallen, bijvoorbeeld voor de projectbouw. Zo kunnen ze de klanten dagelijks de kwaliteit ‘made by Unidoor’ blijven aanbieden tegen competitieve prijzen en binnen de voorziene planning. 

“Transparantie, respect en behulpzaamheid zijn voor ons essentiële bedrijfswaarden. Als familiebedrijf streven we naar een duurzame vertrouwensband met onze collega’s, leveranciers en klanten. Samenwerken werkt immers beter – dat is ons motto”, vertelt Myrthe Van Praet. 

“Eén van onze troeven is zeker dat we op maat werken, maar wel efficiënt en met een strakke planning. We hebben dan ook bijzonder goed uitgeruste ateliers en een grote lakkerij. Unidoor heeft een unieke kijk op design, functionaliteit, maatwerk en massaproductie. Dankzij onze jarenlange expertise, een grote flexibiliteit, een sterk geautomatiseerd machinepark en een gedreven team hebben wij heel wat professionele troeven om onze klanten in Nederland en België te ontzorgen.”

Realisaties en modellen

Op Houtpro+ staan realisaties en modellen centraal. Zo pakt Unidoor uit met nieuwe reliëfpanelen en gebogen elementen. Ook het nieuw kleurenpalet met als thema ‘shades of nature’ krijgt extra aandacht. “We willen de bezoekers tonen hoe we als MKB-bedrijf met onze mensen en machines het verschil maken”, sluit Van Praet af. “Met een 5-assige en een 3-assige CNC, een Viet Opera ‘van dikte’ schuurmachine, kantenverlijmer, een schuurrobot en andere hypermoderne machines leveren we onze klanten op een efficiënte manier topproducten en dit met de voor ons onmisbare touch van het meubelambacht.”

Hal 5 – STAND 5511  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Sander van Hout

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht