Platform voor de interieurbouwbranche
Maatwerk in meubelfronten
De CNC Freesmachine van Folitec.

Maatwerk in meubelfronten

Folietec is niet meer weg te denken als toeleverancier van meubelfronten op maat. Naast de Nederlandse markt worden de keukenfronten ook geëxporteerd naar België, Frankrijk, Duitsland en Scandinavië.

Directeur Rien Geluk: “Maatwerk en ‘inkoop op order’ is de standaard geworden. Logistieke beheersing en een optimaal productieproces is een voorwaarde om aan deze vraag te kunnen voldoen. Just-in-time: op tijd, goed en compleet. Dat is waar Folietec voor staat.” 

In de keuken- en interieurbouw staat op maat gemaakt meubilair centraal. Dit maatwerk in  combinatie met schaarste aan vakmensen zorgt in veel bedrijven volgens Geluk voor een bottleneck. “Daarom gaan steeds meer bedrijven producten inkopen. Met bijna 25 jaar ervaring in het leveren van keukenfronten op maat hebben wij deze logistieke beheersing volledig in de grip. Onder het motto ‘op tijd, goed en compleet’, ontzorgen wij keuken- en interieurbouwers volledig.” 

Cassette front in mat zwart.

Groei & innovatie

Folietec groeit, zowel nationaal als internationaal. Om de groei zowel kwalitatief als logistiek te kunnen blijven beheersen heeft het bedrijf de laatste jaren fors geïnvesteerd in nieuwe CNC-freesmachines en een lijmrobot. “Hiermee waarborgen we een maximale flexibiliteit en een ongekend hoge kwaliteit van het product. De productie van de foliepanelen is bij ons volledig geautomatiseerd.” Mede dankzij deze investeringen kon Folietec, ondanks de schaarste aan grondstoffen, in coronatijd volledig leveren.

Gezondheid & milieu

Naast productkwaliteit en logistieke beheersing van het productieproces is ook duurzaamheid een focusgebied van Folietec. “Naast het PEFC-keurmerk voor een verantwoorde boskap zijn we ook in het bezit van het label ‘Indoor Air Comfort Gold’.  Dit certificaat voor uitzonderlijk lage emissiewaarden geeft aan dat onze producten aan de toekomstige strenge emissie-normen voldoen. Zo kan de eindgebruiker vol vertrouwen onze producten gebruiken.” 

De CO2 uitstoot van Folietec is daarnaast met 60 procent gereduceerd door het plaatsen van 872 zonnepanelen. 

Greeploos front in mat wit.

Decoratief plaatmateriaal met randafwerking

Naast de eigen productie van keuken- en badmeubelfronten in 3D-laminaat levert Folietec ook meubelfronten van Cleaf. In samenwerking met  DecoLegno is voor actuele kleuren gekozen die volledig geconfectioneerd en op maat worden geleverd. “Uiteraard zijn deze decoren uitstekend te combineren met onze foliecollectie”, aldus Geluk.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.