Platform voor de interieurbouwbranche
Maatwerk en duurzaamheidin meubelfronten
Folietec is specialist in het produceren van meubelfronten op maat.

Maatwerk en duurzaamheidin meubelfronten

Op tijd, goed en compleet leveren

In de wereld van op maat gemaakt meubilair is Folietec een gevestigde naam in Europa geworden. Het bedrijf is specialist in het produceren van meubelfronten op maat, of het nu om individuele referenties gaat of om (kleine) series. “Mede dankzij ons zijn ‘maatwerk per stuk’ en ‘inkoop op order’ de norm geworden in de industrie”, zegt directeur en eigenaar Rien Geluk.

Model Calvi.

Op maat gemaakt meubilair is waar het volgens Rien om draait. “Dit, in combinatie met schaarste aan vakmensen, veroorzaak in veel bedrijven een bottleneck. Wij bieden hiervoor met onze producten een oplossing, door met 27 jaar ervaring in het leveren van fronten op maat, de volledige ontzorging te organiseren. “Bij ons inkopen heeft vele voordelen. De meest kostbare hulpbron die we helpen besparen is: tijd. Onze klanten hebben echter ook behoefte aan: minder ruimte, lagere voorraadkosten, geen restmateriaal, geen faalkosten en een hogere kwaliteit door specialisatie.”

Om aan de vraag naar op maat gemaakte meubelfronten te voldoen, is logistieke beheersing en een uitgebalanceerd productieproces van essentieel belang. Deze disciplines vormen de kern van het DNA van Folietec, benadrukt Rien. “Ons enige doel is om op tijd, goed en compleet te leveren, zodat onze klanten vanaf het moment van bestellen een definitieve planning voor de assemblage of montage kunnen maken. Just-in-time levering is waar Folietec voor staat, ondersteund door een sterk en
toegewijd team.”

De toepassingen van de producten van Folietec zijn divers.

Duurzaamheid en innovatie

In een tijd waarin automatisering, flexibiliteit en de zorg voor het milieu centraal staan, bereid Folietec zich voor op de toekomst door te investeren in geavanceerde machines, nieuwe software en duurzaamheid. “Ons CNC-machinepark is compleet vernieuwd. Een aanzienlijk deel van onze energiebehoefte wordt nu opgewekt door eigen zonnepanelen, waarmee we onze CO2-uitstoot met ruim 60% verlagen. Daarnaast voldoen wij aan strikte milieunormen en zijn we in het bezit van het PEFC-keurmerk voor verantwoorde boskap en Europese grondstoffen.”

Het assortiment omvat een scala aan hoogwaardige meubelfronten, waaronder:

• Laklaminaat: 3D fronten met de uitstraling van lak;

• Cleaf: fronten in natuurgetrouwe decors en voelbare structuren;

• Fenix: fronten met een supermat oppervlak;

• Acryl: fronten met een bijzondere dieptewerking in hoogglans en supermat;

• Linoleum: fronten voor high-end meubelontwerpen uit natuurlijke materialen.

De toepassingen van deze producten zijn divers en omvatten de meubelindustrie (keukens, badmeubelen, woonmeubelen), keukenrenovaties, luxe fronten voor kasten van IKEA (Metod en Faktum), publieke ruimtes (kantoor, hotelinrichting, sportstadions, etc.), gezondheidszorg (verpleeghuizen, ziekenhuizen, fysiotherapieruimtes, etc.) en zelfs de mobiliteitssector (caravan-industrie).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.